L’Aeroport de Barcelona-El Prat reforça el seu mapa de rutes intercontinentals

Segons dades de l’Observatori de Trànsit Aeri de Barcelona, publicació de la Cambra de Comerç de Barcelona, el mapa de rutes intercontinental per a la temporada d’estiu 2018 de Barcelona s’amplia amb noves destinacions, noves rutes, més freqüències i més capacitat. Així, a la temporada d’enguany l’aeroport de El Prat inaugurarà les rutes directes a Mèxic i Tashkent, i es reforça amb les noves rutes a les destinacions de Boston, Pequín i Seül. Així mateix, 12 rutes incrementen la seva freqüència setmanal i 9 la seva capacitat (amb el canvi d’aeronaus).

Tanmateix, cal esmentar l’oportunitat de creació de noves rutes intercontinentals a destinacions que actualment no estan servides directament. El 2017, 6 destinacions internacionals van superar els 100.000 passatgers indirectes amb Barcelona (Seül, Buenos Aires, Tòquio, Los Ángeles, Nova York i Shanghai).

Cal destacar que Barcelona ha estat l’aeroport europeu amb més creixement de rutes intercontinentals durant el 2017 i consolida la seva posició entre els principals aeroports del continent. El mapa de rutes de l’aeroport de Barcelona ja inclou 45 destinacions directes de llarg recorregut, la millor xarxa de rutes intercontinentals que ha tingut mai, i l’aposta de les companyies aèries per als propers anys consisteix a consolidar freqüències i incrementar rutes.

La càrrega aèria en el Top 20 europeu

El 2017 la càrrega aèria a l’aeroport de Barcelona va assolir un nou rècord històric, al superar les 157.000 tones, un 15,4% més que l’any anterior i se situa per primer cop en el top 20 d’aeroports europeus de càrrega aèria el 2017. Durant els darrers tres anys, coincidint amb la recuperació econòmica, el creixement de la càrrega aèria ha seguit una tendència molt positiva, amb un increment de tones transportades del 50% acumulat entre el 2014 i 2017.

Aquest notable creixement s’explica per l’augment d’exportacions i per l’impuls de les rutes de llarg recorregut a Barcelona. La consolidació i increments de freqüències en aquestes rutes han tingut un molt bon impacte per a l’economia i la logística catalanes, atesa la versatilitat de la capacitat en bodega dels avions que troben les empreses quan una ruta té 5 o més freqüències setmanals.

Per companyies aèries, Emirates ha encapçalat l’augment entre les principals companyies comercials (amb un creixement del 14,6% respecte a l’any anterior) i es posiciona com a principal companyia en càrrega aèria per segon any consecutiu (amb un 15% de quota).

Fecha del Taller: