El sector català dels drons, format per una quarantena d’empreses, s’estima que va facturar l’any 2015 uns 4 milions d’euros. Així es desprèn d’un estudi encarregat per la Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i del clúster Catalonia Smart Drones que el Govern català impulsa, en el marc la seva estratègia SmartCAT, per fomentar el sector dels drons i les solucions smart amb drons a Catalunya.
Segons el mateix estudi, que fa un mapeig del desenvolupament dels negocis relacionats amb els drons a Catalunya i n’analitza les seves característiques, estratègies de futur i potencials àrees de treball, el mercat professional dels drons i de les solucions smart amb drons té actualment el seu principal nínxol de negoci en l’àmbit audiovisual, amb una facturació de més d’1 milió d’euros, però comença a penetrar amb força en àmbits com la inspecció en el sector energètic, la georeferenciació (GIS), l’agricultura i la seguretat.
El sector dels smart drons es troba en contínua evolució i es preveu que el seu mercat a escala mundial superarà els 8.000 milions d’euros en els propers tres anys, amb creixements anuals superiors al 20%. En aquest sentit, Catalunya té un potencial molt alt de creixement, tal com reflecteix l’estudi del sector, i parteix d’un bon posicionament que cal aprofitar ja que Catalunya té l’empresa de drons més potent de l’Estat, un dels centres tecnològics de drons més importants del món, i dos drons fets a Catalunya entre els 10 millors del món.