Shenzen es dóna a conèixer a les empreses de Barcelona

Representants d’unes 80 petites i mitjanes empreses han participat en una jornada sobre les oportunitats d’inversió que presenta la ciutat xinesa de Shenzhen per a les empreses espanyoles, acte organitzat pel Consorci de la Zona Franca (CZFB), l’empresa Puente China i la societat Invest in Shenzhen.

La jornada “Una franja, una ruta: inversions i oportunitats de negoci entre Shenzhen i Barcelona” ha comptat amb la presència de Tang Heng, cònsol general de Xina a Barcelona; Jia Changshen, d’Invest in Shenzhen; Liling Qi, presidenta de Puente China; i Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al CZFB; així com de Josep González president de PIMEC i de Josep Manuel Basáñez, de Foment del Treball, entre altres personalitats.

Shenzhen és una de les quatre ciutats més importants de Xina, el seu desenvolupament com a zona especial econòmica s’ha orientat per convertir-la en una destacada smart city i en el gran clúster internacional de Xina per a les empreses tecnològiques, d’investigació i desenvolupament, i també per a les indústries financeres i del àmbit cultural.

Aquesta jove ciutat, de quasi de 18 milions de persones –amb una mitjana d’edat de la població de 34 anys–, compta amb 46.000 empreses dedicades a la inversió, aglutina la meitat de les empreses del comerç virtual de Xina i ha estat nominada com la millor zona especial econòmica del món per la seva política a favor de l’emprenedoria empresarial i la innovació.

Jordi Cornet ha explicat que el Consorci compta amb una antena comercial a Shenzhen des del mes de setembre de 2014 i està “al servei de les empreses i de generar riquesa, perquè pretenem ajudar a les pimes a obrir-se al món”.

Shenzhen és la porta d’entrada del mercat xinès per a molts inversors globals i la jornada ha servit per detallar els incentius que l’administració xinesa ofereix a les empreses estrangeres que es vulguin ubicar allà, subvencions que busquen atraure el talent i que s’instrumenten tant per a les empreses com per a empleats i emprenedors.

“Xina és la gran fàbrica, però s’està convertint en el mercat del món i Shenzhen és la primera zona d’experimentació econòmica que esdevindrà el Silicon Valley de Xina”, ha comentat Jia Changsheng d’Invest in Shenzhen.

Fecha del Taller: