Raquel Sánchez anuncia una inversió de 3.000 milions a Catalunya al 2022 durant la clausura de BNEW

Aquesta tarda ha tingut lloc la cloenda de la segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzada pel Consorci de laZona Franca de Barcelona. L’acte ha estat presidit per Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui ha anunciat que “en el marc dels Pressupostos Generals de l’Estat 2022, Catalunya serà la comunitat autònoma que més dotació rebrà per part del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, amb 3.000 milions d’euros”. “Volem que Catalunya torni a ser el motor de la transformació que aquest país necessita i que recuperi, com està fent, tot el seu múscul industrial, la seva capacitat exportadora, la seva força empresarial i la seva riquesa social”, ha afegit Sánchez.

L’acte també ha comptat amb la presència de Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Albert Castellanos, secretari del Departament d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, i Blanca Sorigué,   directora general del CZFB.

Jaume Collboni ha afirmat que “esdeveniments com el BNEW reforcen el nostre paper com a locomotora d’innovació a Espanya, el sud d’Europa i Llatinoamèrica. A Barcelona volem inversió, i seguir avançant per aconseguir una ciutat encara més inclusiva, sostenible i més innovadora”.  Collboni ha afegit que “estem liderant el procés de digitalització inclusiva a Espanya i som referents de la sostenibilitat amb visió social i capital de la col·laboració público-privada. Som una ciutat en la qual podem invertir”.

Per la seva banda, Pere Navarro ha anunciat la data de la propera edició de BNEW, que tindrà lloc a Barcelona del 3 al 6 d’octubre de 2022 i ha destacat que “difícilment ens podem imaginar molts més esdeveniments amb aquesta capacitat de projecció internacional des de Barcelona. Ens hem adonat que hi ha voluntat de treballar, de posar en marxa nous projectes, de buscar sinergies, d’explorar nous mercats, de col·laborar i, sobretot, de mirar al futur des del convenciment que paraules com la digitalització o la sostenibilitat han d’estar en l’ADN de totes les empreses”.

Pel que fa a Albert Castellanos, assenyala que “creiem que entre 2021 i 2022 superarem les xifres econòmiques prepandèmiques. Des del Govern volem ajudar a construir una economia molt més industrialitzada, aprofitar els fons europeus per les pimes i ser capaços de generar coneixement i fomentar la seva transferència a les pimes”.

Fecha del Taller: