Oryon Foundation convoca 2.000 beques d’emprenedoria digital per a joves i majors de 55 exclosos del mercat laboral

Oryon Foundation, la fundació que neix de l’activitat d’Oryon Universal per a humanitzar l’emprenedoria i desestigmatitzar el fracàs, ha presentat aquest matí un programa de 2.000 beques que tenen el propòsit  d’apropar el món de l’emprenedoria als col·lectius més vulnerables de tota Espanya. La iniciativa, que neix de la mà de Founderz, l’escola online de formació sobre emprenedoria, i que compta amb un import total de 300.000€, ha estat presentada en un acte al DFactory Barcelona, projecte impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) per a liderar el desenvolupament de la industria 4.0. Al acte han assistit entre d’altres personalitats, Pere Navarro y Blanca Sorigué, el delegat especial de l’Estat al CZFB i la directora general del CZFB respectivament.

El programa està principalment destinat als joves d’entre 16 i 23 anys que estiguin cursant batxillerat, FP o grau, i als professionals de més de 55 anys en situació d’atur, ERTE o de prejubilació. A més, al final del període de formació es llençarà una convocatòria a la millor idea de negoci entre les persones becades. De totes elles, se seleccionaran les tres millors i se’ls acompanyarà en el desenvolupament.

Les 2.000 beques, amb un valor de 150€ cadascuna, permeten als futurs emprenedors accedir durant un any al programa dissenyat per Founderz per tal de rebre formació i acompanyament fins a rebre tots els coneixements necessaris per emprendre amb èxit. Durant aquest procés, els alumnes becats rebran una formació que inclou des de la generació d’idees i la validació del model de negoci, fins a la captació dels primers clients.

A través d’aquests cursos d’emprenedoria, els participants poden adquirir prou coneixements per a materialitzar els seus projectes empresarials. A més, les sessions de formació es basen en la metodologia del microlearning, de manera que es facilita als alumnes aprendre al seu ritme a qualsevol hora o a qualsevol lloc, ja que l’ensenyament es basa en sessions de vídeo pràctiques de 5 a 20 minuts.

Oryon Universal es va incorporar al DFactory Barcelona el mes passat amb l’objectiu de continuar enfortint l’ecosistema emprenedor nacional i involucrar més actors que apostin pel talent. En el context de l’anunci realitzat avui per Oryon Foundation, Pere Navarro ha assenyalat que “és un orgull per al CZFB i per a DFactory Barcelona comptar al nostre entorn amb una fundació que duu a terme una tasca tan important. L’emprenedoria és la base de la innovació i és essencial comptar amb aquesta iniciativa per construir una nova economia més inclusiva, en què cap col·lectiu es quedi fora”.

Vicente Font, president d’Oryon Foundation, ha assegurat que “a la fundació creiem fermament en el gran impacte que suposa posar a disposició del talent solucions perquè desenvolupin tot el seu potencial”. A més, Font ha afegit que “amb aquesta iniciativa esperem democratitzar i apropar l’emprenedoria a tots els col·lectius, ja que els alumnes podran impulsar els seus projectes empresarials, gràcies a la metodologia i el coneixement que rebran durant les sessions de formació i en les mentories grupals dedicades a resoldre dubtes sobre emprenedoria”.

Per la seva banda, Pau Garcia-Milà, cofundador i CEO de Founderz, s’ha mostrat orgullós amb la seva participació a la iniciativa mentre ha afirmat que “totes les persones mereixen tenir l’oportunitat de desenvolupar les competències i habilitats adequades per emprendre el seu projecte empresarial”. Garcia-Milà també ha remarcat que “des de Founderz estem encantats de rebre i acompanyar aquesta nova ona de talent disposada a emprendre”.

Fecha del Taller: