Neix el HUB cambraDigital, una plataforma per contribuir a la transformació digital del teixit empresarial

La Cambra de Barcelona ha inaugurat avui el nou HUB cambraDigital, que tindrà com a objectiu contribuir a millorar la competitivitat i incrementar la productivitat dels emprenedors i pimes del territori, a través del foment de la transformació digital. El nou HUB comptarà amb una superfície de més de 500 metres quadrats i estarà ubicat a la segona planta de l’edifici central de la corporació, situat a l’avinguda Diagonal, 452.

El HUB cambraDigital serà un espai divers, polivalent i tecnològic, que actuarà com un element de dinamització i d’integració de diferents línies d’actuació que la Cambra de Barcelona té en marxa. El nou espai promourà que les pimes i emprenedors incorporin les TIC, la innovació i la internacionalització en els seus plans de negoci, amb la finalitat que puguin afrontar amb més garantia els reptes presents i futurs de la transformació digital.

La nova planta estarà formada per un auditori polivalent, una àrea de coworking oberta a emprenedors, startups i pimes del territori, un espai exterior i interior dedicat al networking, una àrea de back office totalment equipada i diverses sales de reunions de diferents mides dotades d’equipaments tecnològics d’última generació per tal d’oferir els serveis avançats per als coworkers i les empreses. De fet, el nou espai neix adaptat a les necessitats actuals i compta amb sistemes integrats de videoconferència i retransmissió per a la celebració de webinars i conferències en streaming.

La Cambra des d’aquest nou punt informarà i sensibilitzarà en matèria de digitalització a través de jornades i webinars; oferirà formació amb programes de MOOC; assessorarà en matèria d’estratègia i acompanyament digital a través de l’Oficina de Transformació Digital des d’on es desenvoluparan plans de digitalització, ciberseguretat o màrqueting digital internacional; i proveirà solucions tecnològiques.

De fet, l’espai no neix sol, sinó que pretén esdevenir un node més d’una xarxa de coneixement i solucions tecnològiques amb l’objectiu de promoure la transferència tecnològica entre els actors i facilitar les millors solucions al teixit empresarial. El nou HUB cambraDigital comptarà amb la col·laboració de proveïdors de confiança com 3Dfactory Incubator, Altostratus Premier Partner Google Cloud i Wolters Kluwer.

Projecte per convertir el HUB cambraDigital en una aplicació virtual de networking

Durant la inauguració la Cambra també ha presentat el prototip d’un coworking virtual, un projecte que pretén ser una realitat en els propers mesos. La idea consisteix en traslladar el mateix HUB físic a una plataforma virtual que permeti connectar pimes i emprenedors d’arreu del territori sense limitacions geogràfiques.

L’app virtual comptarà amb els mateixos serveis que el hub físic. D’aquesta forma, l’usuari virtual podrà fer networking amb altres empreses, assistir a presentacions o webinars, conèixer les darreres novetats en matèria tecnològica o fer reunions virtuals amb emprenedors o empresaris/es, entre d’altres.

Per tant, mitjançant aquesta aplicació virtual la Cambra pretén convertir la xarxa física del HUB en una gran xarxa virtual que permeti crear sinèrgies i cocrear entre usuaris amb independència de la seva ubicació geogràfica. De fet, l’eina busca impulsar l’emprenedoria i aprofundir en la transformació digital del teixit empresarial, així com també fomentar la creativitat, la innovació i el talent en tot el conjunt del territori.

El primer hub digital d’una gran xarxa de hubs

El HUB cambraDigital, inaugurat avui per la presidenta en funcions de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el president de la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç, José Luis Bonet esdevé la primera pedra d’un projecte global que té com a objectiu la creació d’una gran xarxa de coworkings i hubsdigitals.

Concretament, aquesta xarxa tindrà com a objectiu la creació d’un conjunt de centres de treball compartits amb els que emprenedors i empresaris/es puguin enfrontar-se a la transformació digital que l’economia requereix, facilitant-los un espai, eines tecnològiques i assessorament per endinsar- se en la transformació digital del seu negoci o idea.

Aquesta xarxa global de hubs és fruit de l’aposta de la fundació INCYDE per desenvolupar una veritable economia digital que garanteixi la competitivitat dels emprenedors i les petites empreses del nostre país. El finançament de tot aquest projecte ha estat possible gràcies als fons Pluriregionals d’Espanya FEDER 2014-2020, que han finançat el 50% de la inversió total.

Fecha del Taller: