L’empresa xinesa de certificacions CCIC ubica el seu laboratori europeu a Barcelona

L’empresa oficial xinesa China Certification & Inspection Group (CCIC) ha obert el seu laboratori europeu de certificacions i inspeccions en un edifici propietat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) a L’Hospitalet, projecte en el que l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa, ha donat suport a través de la Direcció Operativa de Promoció de ciutat i del servei d’aterratge empresarial que es fa a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa.

La China Certification&Inspection Group és la quarta empresa d’inspecció i certificació més gran del món. Té sis sucursals a Europa (Barcelona, Budapest, Rotterdam, Bremen, Marsella i Londres) i aquest laboratori industrial és el primer que CCIC instal·la a Europa.

El laboratori proporcionarà, d’una banda, un servei de certificació de productes industrials i electrònics, així com assessorament tècnic a les empreses que vulguin accedir al mercat xinès de forma més eficient i ràpida. A més oferirà a les empreses xineses la possibilitat d’entrar en contacte amb proveïdors de mercats occidentals.

Des d’aquest emplaçament català, l’empresa xinesa efectuarà la certificació de productes de consum procedents d’empreses europees, del nord d’Àfrica i d’Amèrica.

L’equipament industrial treballarà principalment per al sector d’automoció i de consum, però la intenció de CCIC és ampliar la seva activitat a altres sectors econòmics. La instal·lació ocupa 1.500 metres quadrats a l’edifici que té el CZFB a L’Hospitalet, en el qual CCIC ha ja invertit uns 2 milions d’euros.

CCIC té intenció d’invertir dos milions d’euros més en els propers mesos i augmentar fins a 20 persones la seva ocupació, amb l’objectiu de facturar uns 3 milions d’euros el 2017 i fins a 7 milions d’euros el 2019.

Encara que actualment els principals clients de CCIC siguin fabricants de peces d’automòbils, en els propers anys la certificadora pretén oferir servei d’inspecció i certificació per a empreses del sector tèxtil, material de ciències, de construcció i sector químic, entre d’altres.

En aquest projecte, la filial catalana del grup CCIC, CCIC Europe-Testing, ha rebut el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya.

A l’acte d’inauguració hi van assistir l’alcalde de Barcelona i president del CZFB, Xavier Trias, l’alcaldessa d’Hospitalet, Núria Marin, el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, el secretari general del CZFB, Anton Ferré, la vicepresidenta de CNCA Bo Yiming i la vicepresidenta del grup CCIC, Wang Kejiao.

Durant l’acte, Felip Puig i la vicepresidenta del grup CCIC, Wang Kejiao, van signar un acord de col·laboració per a la promoció del comerç i la indústria entre Catalunya, Europa i la Xina, així com el posicionament de Catalunya com a plataforma per a l’exportació directa cap a la Xina.

Fecha del Taller: