La 2E3S impartirà formació en intermodalitat a estudiants de Mèxic

A finals d’agost es va iniciar la primera edició del curs “Comerç Internacional i Transport Intermodal” dirigit a estudiants mexicans de l’Institut Tecnològic i d’Estudis Superiors de Monterrey (TEC de Monterrey).

Aquest curs, organitzat per l’Escola Europea de Short Sea Shipping (2E3S.eu), es distingeix pel seu format especial: quatre setmanes de formació que inclouen classes, visites a l’entorn del port de Barcelona i un curs embarcat fins Civitavecchia (Roma) .

Per part de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Pedro Arellano, subdirector general d’Organització i de Recursos Interns, va rebre al cònsol de Mèxic i als alumnes, als que va animar a descobrir les pràctiques de la comunitat portuària de Barcelona.

El director de l’Escola, Eduard Rodés va realitzar la presentació del curs als alumnes i va agrair el suport de la comunitat portuària de Barcelona i del Consolat de Mèxic.

Per la seva banda, el cònsol de Mèxic a Barcelona i ex-governador de l’Estat de Veracruz, Fidel Herrera, va repassar les bones relacions entre els dos països i va subratllar la gran importància de la formació dels estudiants de Mèxic, explicant que el país necessitarà persones formades en aquest sector que s’està desenvolupant tan intensament. També va afegir que “la nova dinàmica de creixement de ports com a línia estratègica per a Mèxic s’ha convertit en un element essencial per a la consolidació i desenvolupament econòmic del nostre país i, per això, ens cal invertir en capital humà”.

Fecha del Taller: