La Barcelona New Economy Week (BNEW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha celebrat avui la seva tercera jornada, continuant amb les ponències sobre les verticals de la nova economia. L’impacte de la telemedicina i les tecnologies exponencials en la sostenibilitat de l’ecosistema de la salut, les noves tendències d’inversió en el sector immobiliari i l’ocupació verda com a motor de generació de noves oportunitats professionals, han estat alguns dels temes que s’han debatut aquest matí al DFactory Barcelona.
Transformant el sector immobiliari: la revolució de la realitat virtual i augmentada
Avui s’ha inaugurat la vertical de BNEW Proptech, dins de la qual s’han celebrat interessants taules rodones amb múltiples assistents tant presencials com virtuals. Una de les més destacades ha estat “L’impacte de la realitat virtual i la realitat augmentada al sector immobiliari”, moderada por Quino Fernández, CEO i co-Founder d’ATICCOLAB. En aquest debat han participat Jaime Flores, Co-Founder i Project Manager a Jotavirtual; Francesc Quintana, CEO de Vivendex; Ezequiel Vallejo, director a Lodging Apartments; i Carla Martínez, Country Manager d’Espanya i Portugal a Habiteo.
Durant la sessió, els ponents han dialogat sobre la realitat virtual, la realitat augmentada i altres tecnologies innovadores que estan transformant la forma en què adquirim immobles. En aquest sentit, Francesc Quintana ha assegurat que “aquestes tecnologies han de ser confiables, transparents i fàcils d’usar per així agilitzar el procés de compra”.
D’altra banda, Jaime Flores ha explicat que “els proveïdors tenim la responsabilitat de fer pedagogia als promotors immobiliaris, ja que alguns encara desconeixen les capacitats de les noves tecnologies”. De la mateixa manera, segons Ezequiel Vallejo, “està a les mans dels promotors que els clients puguin experimentar amb aquestes innovadores eines, que ja existeixen”. Finalment, Carla Martínez ha afirmat que “durant la pròxima dècada, el metavers estarà més que integrat en el sector del real estate”.
El lideratge com a diferenciador en el món empresarial d’avui
Aquest migdia, dins de la vertical BNEW Talent, ha tingut lloc el panell “L’art del lideratge en un món empresarial altament competitiu”, que ha moderat Lluïsa Serrallach, directora de negoci a Harvard-Deusto. En ell, Blanca Sorigué, directora general del CZFB; Jan de Dreu, Executive director, Debt Investments de BBVA Sparks; Miquel Rey, director general de Negocis a EURECAT; i David Boronat, fundador i president de Multiplica; han explorat com el lideratge efectiu pot portar a l’èxit empresarial en un entorn altament competitiu, brindant algunes claus per a destacar i prosperar en un món empresarial desafiant i en constant canvi.
Blanca Sorigué ha afirmat que el lideratge d’una organització ha de ser “generós, ha de fer créixer les capacitats i empoderi tots els treballadors de l’equip”. En el seu cas, Jan de Dreu ha exposat com, segons BBVA Sparks, han de ser els emprenedors: “són persones que tenen fam de menjar-se el món, són líders i tenen resiliència en el moment de crear els seus projectes”.
Miquel Rey, en el seu cas, ha detallat que “amb el temps dedicat a les persones, a les seves idees i dubtes, es guanya confiança empresarial, una cosa primordial. Es necessita confiança, generositat i empatia, característiques bàsiques per emprendre”. Finalment, David Boronat, ha presentat les qualitats dels edgers, les persones líders que viuen entre l’avui i el demà: “són rebels, audaços, resolutius, connectors, tecno-oberts, multiplicadors, i curiosos”.
La tecnologia i la sostenibilitat, vectors clau en e-Health
Un altre dels debats més esperats de la jornada ha estat “L’impacte de la telemedicina i les tecnologies exponencials en la sostenibilitat de l’ecosistema de salut”, en el marc de la segona nova vertical d’aquesta edició: BNEW Health. Moderada per Ricard Castellet, Head of Digital Transformation a Laboratoris Gebro Pharmam.
Un altre dels debats més esperats de la jornada ha estat “L’impacte de la telemedicina i les tecnologies exponencials en la sostenibilitat de l’ecosistema de salut”, en el marc del segon nou vertical d’aquesta edició: BNEW Health. El moderador d’aquest ha estat Ricard Castellet, Head of Digital Transformation en Laboratoris Gebro Pharma, i ha comptat amb la participació de quatre speakers d’alt nivell: David Campos, Board Member a Science4Tech Solutions SL; Rat Gasol, CCO/CCO a Onalabs Inno-Hub; Tomás Torres Ramos, director mèdic a Clínica Tres Torres; i Xavier Lleixa, cofundador a DigimEvo.
L’objectiu d’aquesta sessió ha estat debatre sobre com l’impacte de la telemedicina i les tecnologies exponencials impulsaran l’eficiència del sistema de salut, reduiran les despeses, i asseguraran la seva viabilitat. En aquesta línia, Rat Gasol ha assegurat que “la telemedicina és un canal útil per als usuaris i els professionals, ja que aporta més dades i augmenta l’abast de la medicina”. D’altra banda, David Campos ha posat en escena que “el 5% dels assajos clínics van amb retard”, i assegura que “només amb les tecnologies exponencials s’hi posarà remei”.
Per la seva banda, Xavier Lleixa ha afirmat que “el sector de la salut és un dels sectors que ha trigat més a adoptar les noves tecnologies. Avui dia, les consultes telemàtiques representen un 7%, quan en la pandèmia van ser d’un 80%. Què ha passat? Per què costa tant consolidar-lo? Aquest és el repte al qual s’enfronta el sector de la telemedicina”. Finalment, Tomàs Torres, ha exposat que “arran de la pandèmia vam veure que havíem d’integrar i adaptar-nos a les noves tecnologies. I ara veiem que la ciutadania torna a les consultes, i els agrada el contacte directe i personal. Donem moltes facilitats i som molt àgils a oferir solucions als usuaris, i per això ens ha sorprès el descens de la telemedicina global”.