FGC invertirà en la millora de les seves línies i serveis

El Govern ha aprovat el contracte programa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per als anys 2015 i 2016 que permetrà l’empresa pública fer front a les inversions i explotacions previstes. Aquest contracte programa té entre els seus objectius el perllongament de Terrassa, en servei des de finals de juliol d’aquest any; el perllongament de Sabadell, previst per al 2016; i millorar el servei a la línia de Lleida-la Pobla de Segur, on hi ha prevista la posada en funcionament, durant el 2016, de nous trens.

gestiona les línies metropolitanes d’FGC, és a dir, les línies Barcelona–Vallès (Barcelona–Terrassa–Sabadell) i la línia Llobregat–Anoia (Barcelona–Martorell–Manresa i Igualada, així com el transport de mercaderies), la línia Lleida-la Pobla, les estacions d’esquí de La Molina, d’Espot i Port Ainé, la Vall de Núria, l’explotació de Montserrat i el ferrocarril turístic de l’Alt Llobregat. Així mateix, FGC té participació en Autometro, SA, Cargometro Rail Transport, SA i Vallter, SA.

En el seu Pla d’Actuació FGC estableix que els seus objectius estratègics per al període són, entre d’altres, millorar els resultats econòmics, mantenir els alts nivells de qualitat en el servei que caracteritzen FGC, augmentar l’eficiència, en general, més enllà dels aspectes econòmics i millorar els serveis, sempre que es pugui assolir a cost zero, o molt baix.

Fecha del Taller: