El sectors agroalimentaris català i xinès reforcen les seves relacions comercials

En el marc del Pla Xina engegat per Prodeca, empresa promotora d’exportacions adscrita al Departament d’Agricultura, la consellera Meritxell Serret s’ha reunit amb representants de les principals plataformes de distribució per a les empreses agrícoles xineses.

La reunió d’enguany ha servit per consolidar la presència d’empreses agroalimentàries catalanes en espais de promoció dels mercats xinesos, i concretament s’han reafirmat els tractes amb empreses agroalimentàries catalanes del sector dels cítrics. Així, la delegació xinesa ha aprofitat per visitar Nufri, Fruta de Palacio i Cítrics Terres de l’Ebre a qui el passat mes d’octubre ja van fer comanda de mandarines.

La trobada forma part del Pla Xina iniciat el 2013 i que ha servit  per signar un acord de col·laboració amb l’associació xinesa de mercats majoristes d’agroalimentació, la China Agricultural Wholesale Market Association(CAWA), que ha permès organitzar un seguit d’actuacions encaminades a incrementar les relacions amb un doble objectiu: estrènyer les relacions de cooperació econòmica en l’àmbit alimentari amb Catalunya, així com mantenir trobades de negoci amb empreses catalanes per ampliar referències de compra.

La propera fita d’aquest pla és aconseguir introduir la vedella i la fruita d’ós al mercat xinès, després que el Ministeri d’Agricultura hagi obtingut el permís de les autoritats xineses perquè es puguin iniciar les exportacions de préssec, nectarina i paraguaià per a la pròxima campanya.

A la fotografia, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret amb la delegació xinesa del sector agroalimentari

Fecha del Taller: