El sector tecnològic aposta fort per Barcelona però persisteix el repte de trobar perfils digitals

La jornada sobre atracció de talent digital, organitzada pel Fòrum RRHH i el departament d’Innovació de Foment del Treball, ha constatat que el desafiament per a les empreses no és la tecnologia sinó la cerca de talent tant local com internacional. Empreses, institucions, i responsables de recursos humans i de reclutament han compartit les seves principals inquietuds i la transformació que estan aplicant en la gestió i captació de talent, un canvi cultural que les apropa a l’ecosistema startup.

El portaveu de la Barcelona Digital Talent, Jordi Arrufí, ha emplaçat a les administracions a implicar-se més en aquesta problemàtica que repercuteix de manera molt generalitzada en la competitivitat de les empreses: “Cal crear una agència d’atracció de talent com estan fent molts països si volem mantenir el posicionament de Barcelona com a hub d’innovació europeu i reduir la bretxa existent en els perfils tecnològics”.

En la mateixa línia, la directora d’Innovació, Maria Mora, ha citat dades que constaten que el sector tecnològic aposta fort per la capital catalana com a destí en el qual implementar els seus laboratoris d’innovació. “Som el tercer destí preferit per al talent tecnològic i el quart exportador d’aquest, però també hi ha un desajust important entre el 40% de la demanda existent de perfils digitals i el 8% que s’oferta”, ha assenyalat Mora.

 

 

La presidenta del Foro RRHH, Sílvia Forés, ha inaugurat l’acte, juntament amb la presidenta de la Comissió de Societat Digital, Anna Ma. Sánchez, i ha destacat la importància del rol de recursos humans en tot aquest procés: “La transformació digital és un tema que està sobre la taula de moltes empreses i que afecta directament a la gestió de persones. La tecnologia és molt important però innovar no és possible sense les persones“. Per la seva part, Sánchez ha agraït l’organització de fòrums com el d’avui que contribueixen a conscienciar sobre el problema i incentiven la col·laboració de tot el teixit empresarial.

Han participat com a ponents de la jornada l’HR Business Partner de Nestlé Global Services Spain, Luis Moreno; la directora de People & Comms d’Adevinta, Elisabet Guasch; la Talent Acquisition Manager de Seat, Oliwia Pupple; l’HR Director Headuarters & Logístic – People Transformer de Desigual, Eduard Moreno; la IT Business Manager de Randstad Technologies España, Marta Vilanova; la Directora de Emerging Tech & Mobile, Susana Duran; el Chief Financial Officer de Vueling, Jorge Saco; el Global Head of International Resources de Cellnex Telecom S.A., Virgili Callizo; i el CCO de Barcelona Tech City, Ricard Castellet.

Fecha del Taller: