El Port de Tarragona celebra el seu 150 aniversari

El divendres, 28 de febrer, el Port de Tarragona va obrir les portes del Refugi número 1 per celebrar l’acte central commemoratiu del 150è aniversari del Port. L’esdeveniment, que va aplegar a més de 800 persones relacionades amb el port, la ciutat i el territori, va estar presidit pel president de la Generalitat, Joaquim Torra, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

L’acte va comptar com a protagonistes amb una àmplia representació de la comunitat portuària, de l’entorn empresarial, social, cultural i veïnal del Port de Tarragona. Una trobada, que segons paraules de Cruset, ‘vol explicar com les persones, entitats i institucions del territori han sabut lluitar colze a colze per superar els reptes durant els darrers 150 anys per fer créixer el port, un port que compta amb més de dos mil anys d’història’.

El president de la Generalitat, Joaquim Torra, i el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, també han tingut paraules d’elogi per parlar de la història del Port de Tarragona, en un acte que no només ha parlat d’aquesta infraestructura a través del temps, sinó que també s’ha plantejat com un homenatge a totes les persones, empreses, entitats i institucions del territori que conformen la comunitat portuària de Tarragona, i en els reptes de futur que el Port de Tarragona té plantejats.

L’acte institucional s’emmarca dins d’un programa d’actes d’un any, iniciat al novembre de passat i que finalitzarà en el mes de novembre d’enguany.

Fecha del Taller: