El Port de Barcelona supera el milió de contenidors d’importació i exportació fins al mes de novembre

De gener a novembre el Port de Barcelona ha superat el milió de contenidors plens d’importació i exportació. En concret, l’enclavament català ha rebut 437.092 TEU d’importació (+8,5%) i ha carregat 602.234 TEU d’exportació (+6%), uns resultats que eleven els contenidors de comerç exterior a 1.039.326 TEU.

En total (incloent-hi els contenidors de cabotatge i de transbordament), durant els 11 primers mesos de l’any el Port de Barcelona ha transportat 1,7 milions de TEU (+3% respecte al mateix període de l’any anterior).

La Xina es consolida com el principal soci comercial del Port de Barcelona, amb un increment dels intercanvis de prop del 15% i una quota de mercat del 22,5%. A un ritme similar, del 14%, ha crescut la càrrega contenitzada amb origen o destinació als Estats Units.

Pel que fa al tràfic total, l’enclavament ha gestionat 42,7 milions de tones de mercaderies entre els mesos de gener i novembre, una xifra que es manté estable respecte a l’any passat.

Impuls del tràfic de vehicles

Durant aquest període destaca el dinamisme experimentat pel tràfic de vehicles. Amb 803.914 unitats transportades fins al mes de novembre, el Port de Barcelona confirma el seu lideratge a la Mediterrània en aquest segment de càrrega. Més de la meitat d’aquest volum (413.318 automòbils) han estat vehicles d’exportació (+4%). Les importacions, amb 155.201 unitats, han crescut un 41% degut a la reactivació del mercat nacional. També han rebut un fort impuls les operacions de transbordament que han crescut un 51%, tot reforçant el rol del Port com a centre de redistribució d’automòbils al sud d’Europa i a la Mediterrània.

Pel que fa a les autopistes del mar, cal destacar que el Port de Barcelona ha transportat 126.636 UTIS fins al mes de novembre, amb un increment del 21% respecte al mateix període de 2014.

3,5 milions de passatgers

Durant els 11 primers mesos de l’any han fet servir el Port de Barcelona més de 3,5 milions de passatgers (+7%), tant de ferris de línia regular (1,1 milions de persones) com de creuers turístics (2,4 milions). Les xifres han estat positives en totes les modalitats de ferris (cabotatge amb les Illes Balears i connexions amb Itàlia i el nord d’Àfrica), amb un increment conjunt del 6%.

D’altra banda, el volum de creueristes del període ha crescut un 7%. El principal impuls s’ha donat en els passatgers de turnaround (els que inicien i finalitzen itinerari a la capital catalana), que han augmentat un 10%. Fins al mes de novembre el Port de Barcelona ha rebut un total de 723 escales de creuers.

Fecha del Taller: