El Port de Barcelona, pont entre Àfrica i Europa

El Port de Barcelona ha participat a la V Trobada Empresarial Hispano-Marroquina del sector del Transport i la Logística, celebrada a la ciutat Nord-africana de Tànger, i ha estat representat per la commercial manager i responsable de Short Sea Shipping (SSS) del Port de Barcelona, Ana Arévalo, que ha fet una presentació amb el títol ‘El Port de Barcelona, una alternativa sostenible i eficient‘ per exposar les infraestructures i serveis que ofereix el Port, fent èmfasi en el transport marítim de curta distància.

L’enclavament ha promocionat la seva oferta de short sea shipping (SSS) i la posició estratègica pels tràfics entre el Marroc i Europa, oferint-se com a pont de la Mediterrània entre l’Àfrica i Europa.

Actualment, els ports de Barcelona i Tànger Med estan connectats durant tota la setmana amb diversos serveis de contenidors, car carrier i SSS, aquests darrers operats per Grimaldi i Grandi Navi Veloci. Aquestes línies ofereixen un estalvi en temps i costos davant de la ruta terrestre convencional entre Marroc i Barcelona i redueixen significativament les emissions de CO2 o gasos contaminants.

El tràfic entre el Port de Barcelona i Marroc és molt variat i està diversificat en càrrega contenitzada, vehicles, UTIs i passatgers. Més d’una tercera part de les UTIs transportades carreguen hortalisses, sobretot tomàquets (un 75%), seguit de maquinària i manufactures de plàstic, entre d’altres productes.

Aquest és el cinquè any consecutiu que el Port de Barcelona participa en aquesta convenció, organitzada per la Cambra Espanyola de Comerç i Indústria de Tànger (CECIT) i que enguany ha comptat amb la participació d’unes 70 empreses marroquines. La Comunitat Portuària de Barcelona també hi ha estat present amb la participació de diferents empreses transitàries, agents de duana, navilieres i transportistes.

Fecha del Taller: