El Port de Barcelona destinarà fins a un milió d’euros a bonificar els vaixells mediambientalment més nets

El Port de Barcelona destinarà fins a 1 milió d’euros a l’any, a través de les bonificacions mediambientals a la taxa al vaixell, per tal d’incentivar les embarcacions que demostrin un bon comportament ambiental al Port i disposin d’un disseny o un equipament excel·lent des d’aquest punt de vista.

L’objectiu d’aquesta actuació és incentivar bones pràctiques ambientals dels vaixells a port com a mecanisme per atraure naus amb un perfil ambientalment respectuós i reduir, així, les emissions que genera l’activitat del Port de Barcelona.

Els darrers anys han sorgit una gran varietat d’iniciatives que reconeixen de manera objectiva els esforços fets pels vaixells per millorar el seu comportament ambiental. La majoria de ports del món utilitzen aquests esquemes per a bonificar els vaixells si compleixen determinats estàndards pel que fa al disseny i comportament ambiental.

Amb les noves bonificacions, el Port de Barcelona reconeix els tres esquemes principals d’incentius utilitzats al grans ports europeus i mundials com són l’Enviromental Ship Index, el Clean Shipping Index i el Green Award. Amb aquests perfils ara es podrà assolir la bonificació del 5% que ofereix la Llei de Ports.

D’altra banda, el Port de Barcelona per a l’exercici 2016 bonificarà un 20% la taxa al vaixell als bucs amb motors de propulsió o auxiliars a gas natural i amb un 50% la taxa als vaixells amb combustible de Gas Natural Liquat (GNL) o bé que es connectin al subministrament elèctric des de moll, la qual cosa pot arribar a suposar un descompte de fins al 70% en la taxa al vaixell.

Fecha del Taller: