El Consorci inverteix 9 milions d’euros en el sanejament del sòl de la Plataforma BZ

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha tret a concurs públic per 9,1 milions d’€ el sanejament i condicionament del sòl de la parcel·la de 11 hectàrees de superfície que el seu dia acollí la primera seu corporativa de SEAT al Polígon Industrial de la Zona Franca.

Aquesta és una de les principals inversions en descontaminació que se han emprès a Barcelona i servirà per a  efectuar el sanejament del terreny que es coneix com primera fase de la Plataforma BZ, una parcel·la l’arrendament empresarial de la qual s’ha tret a concurs públic recentment i que s’adjudicarà de manera imminent.

La parcel·la (situada en la confluència del carrer 2 i el carrer A del polígon industrial) és la petita de les dues grans extensions de terreny que el  Consorci va recuperar a inicis del 2006 al traslladar SEAT el gruix de la seva fàbrica a  Martorell.

La iniciativa implica que el Consorci presentarà un projecte voluntari de descontaminació davant l’Agència Catalana de Residus. El Consorci és una de les entitats que s’ha acollit als plans voluntaris de descontaminació des que la legislació així ho va permetre el 28 de juliol del 2011. D’altra banda, l’entitat col·labora habitualment amb l’Agència Catalana de Residus i l’Agència Catalana de l’Aigua per a  complir i fer complir la normativa mediambiental de les empreses arrendatàries al Polígon Industrial de la Zona Franca.

No en va, el Consorci ha possibilitat que el Polígon de la Zona Franca fos pioner a l’obtenir per la gestió de les seves zones comunes la certificació medi ambientalista europea EMAS l’any 2008, certificació que s’ha renovat fins avui.

Fecha del Taller: