El Consorci assessorarà a la zona franca xinesa de Yiwu

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha firmat avui a la ciutat xinesa de Yiwu dos convenis de col·laboració, un en matèria d’assessorament internacional de la zona franca d’aquesta ciutat xinesa i un altre de promoció i presència firal, que suposaran un avenç en les relacions comercials i logístiques entre Barcelona i aquesta destacada ciutat de la província de Zhejiang.

El delegat especial de l’Estat en el Consorci, Jordi Cornet, ha signat aquests convenis a l’ajuntament de Yiwú, un acte en el que ha près part el delegat de l’alcalde Sheng Qiu Ping i també el director del grup  industrial Land Ports Affairs& Port Authority, Luo Gen Fa.

L’acord implica que el Consorci actuarà com a consultor de la zona franca de Yiwu en gestió   duanera, logística i internacionalització, de forma que la zona franca xinesa aprofitarà el seu know how per a fomentar les ubicacions empresarials i millorar l’eficiència dels trànsits comercials cap a Europa, Amèrica i Àfrica, aprofitant també les avantatges de les associacions internacionals a les quals pertany el Consorci.

El Consorci pretén amb aquesta operació situar-se com a operador de Xina a Europa i per aquesta raó actualment està aprofundint en aquesta relació privilegiada amb més acords de col·laboració que estan sent objecte de negociació.

Yiwu Land Ports Affairs & Port Authority gestiona 5 milions de metres quadrats de terrenys industrials i el port sec de Yiwu i també els 60.000 m2 de la seva nova zona franca duanera, la gestió de la qual ara el Consorci assessorarà.

D’altra banda, l’edició 2016 del Saló Internacional de la Logística (SIL) -que promou Consorci Internacional-, servirà de plataforma de presentació de Yiwu i de les seves empreses logístiques, i molt especialment per a la promoció del tren de mercaderies China-Europa Freight Train (Yiwu-Madrid) que també promou la Yuwu Land Port Affairs &Port Authority.

La firma dels convenis ha continuat les fites del viatge oficial del Consorci a Xina, país on ha firmat altres acords amb la ciutat de Fuzhou i va participar promocionant el node logístic català en la fira de transaccions i cooperació  Overseas Chinese Industry Fair  de Shenzhen.

Fecha del Taller: