DFactory comptarà amb el suport d’Huawei per a la recerca en noves tecnologies i Intel·ligència Artificial

A pocs mesos de la inauguració del seu primer edifici de 17.000m2, DFactory s’orienta cap a la creació d’un ecosistema que promogui el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0 en el sud d’Europa. El centre serà una eina que ajudi a transformar el teixit productiu espanyol i acompanyi a les empreses en el seu procés de transformació digital .

Aquest matí el General Manager d’Huawei Espanya, Vicente Zhong, el General Manager a Catalunya de Huawei Spain, Jay Liu, i el Public Affairs Manager d’Huawei Espanya, Jorge Hernández, han visitat la primera fase de DFactory Barcelona, que preveu la seva inauguració aquesta pròxima tardor, i han estat rebuts per Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president de DFactory. En aquesta trobada Navarro ha assegurat que “en un moment en el qual la intel·ligència artificial comença a formar part de la nostra vida diària, la incorporació d’Huawei al DFactory ens permet dinamitzar aquest àmbit de recerca i una connexió amb el mercat asiàtic de coneixement”.

En aquest context, Huawei dóna suport a aquesta iniciativa, al costat d’altres companyies, convertint-se en facilitador de tecnologia, així com participant actiu de diferents projectes de recerca i desenvolupament que ja s’han posat en marxa. El seu suport en el passat a les noves iniciatives sempre ha estat notable, així com la seva participació en diferents ecosistemes espanyols i europeus, plantejant sempre una estratègia orientada a la digitalització i l’avanç tecnològic. Huawei es consolida en aquest projecte com un dels proveïdors tecnològics que continua impulsant l’alta capacitat de càlcul fins als 40 PFLOPS que disposarà del Centre d’Excel·lència IA HERMES en la fase inicial i que abordarà iniciatives pròpies i de tercers en els àmbits de la intel·ligència artificial aplicada al sector del digital health, l’e-mobility, les smarts grids entre altres; afavorint les interaccions col·laboratives. En paraules de Vicente Zhong, General Manager d’Huawei Espanya, “és compromís de la companyia compartir el nostre coneixement amb empreses i emprenedors de les zona més innovadores, per la qual cosa teníem clar que havíem d’instal·lar-nos a DFactory Barcelona”.

Amb aquesta comunió de diferents entitats es pretén superar qualsevol barrera trobada fins al moment en projectes d’Intel·ligència Artificial a través d’un lideratge ètic, la implicació institucional i de les autoritats, les aportacions de les grans empreses multinacionals i la participació del teixit industrial local tant de Start-ups com de pimes per a maximitzar el creixement de nous projectes innovadors i solucions tecnològicament avançades dins de l’oportunitat que ofereixen els recursos canalitzats pels fons NextGeneration EU enfocats a projectes industrials d’I+D.

Fecha del Taller: