CIMALSA estudia la viabilitat d’una LOGIS de distribució urbana amb origen en el ferrocarril

CIMALSA, l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya que promou, desenvolupa i gestiona infraestructures i centrals per al transport de mercaderies, la logística i la mobilitat, estudia la viabilitat d’una LOGIS de distribució urbana que tingui l’origen en el ferrocarril i arribi a la ciutat de Barcelona amb vehicles sostenibles. Ho ha explicat Jordi Fornós i Assens, director de Consultoria i Relacions Internacionals de CIMALSA durant l’Àgora Intralogística, que ha tingut lloc aquest matí en el marc del Saló Internacional de la Logística (SIL). Amb el títol El ferrocarril i la distribució urbana; una LOGIS DUM a l’àrea de Barcelona?Té sentit?, també hi ha participat Efrain Larrea, Logístics Manager de MCRIT.

Actualment, CIMALSA està analitzant si aquesta plataforma ferroviària seria útil i si els agents de la cadena logística estarien disposats a fer-la servir i quines condicions hauria de tenir perquè els fos rendible i els interessés participar-hi. En aquest sentit, Fornós ha destacat que “no hi ha precedents d’un sistema de distribució urbana amb base al ferrocarril, més enllà d’un projecte a Villaverde (Madrid) que encara no és operatiu”.

Així mateix, l’empresa pública busca quines localitzacions serien les més adequades i que ja tinguin plataforma ferroviària. Una de les que s’estan analitzant és Can Tunis. Fornós apunta que “ja té vies, no queda massa lluny de Barcelona on seria possible arribar-hi amb vehicles sostenibles com furgonetes o bicicletes elèctriques”, però de moment s’estudien altres opcions. Es calcula que l’estudi del projecte estarà acabat durant el segon semestre d’aquest any.

D’altra banda, Jordi Fornós també va participar ahir dijous en l’Àgora Transport, on es va tractar sobre els reptes d’ampliar la càrrega logística aèria tant a l’aeroport de Barcelona com als aeroports secundaris.

Fecha del Taller: