BEST opera un portacontenidors amb 8 grues simultàniament

Barcelona Europe South Terminal (BEST) va aconseguir un nou record al port de Barcelona en operar el portacontenidors MSC Livorno, de 14.000 TEU de capacitat, amb un total de 8 grues pòrtic, sent la primera vegada que una terminal de contenidors a Barcelona opera un vaixell amb aquest elevat nombre de grues de forma simultània.

El vaixell, de 365 metres d’eslora, 51 metres de mànega i amb 20 posicions de contenidors, va descarregar un total de 1.471 caixes i va rebre un total de 2.080 càrregues.

BEST és l’única terminal de l’àrea Mediterrània que disposa de 11 grues Super Post Panamax capaces d’operar aquests vaixells d’última generació simultàniament.

BEST està treballant a un rendiment mitjà de 40 moviments per hora i per grua (GCR), una de les més altes productivitats de tota la Mediterrània. Aquesta alta productivitat, juntament amb el nombre de grues disponibles, fa possible assolir rendiments pic de fins a 220 moviments per hora i per vaixell.

Així mateix, BEST també ofereix diferents solucions logístiques als seus clients. Un clar exemple és el recent projecte dut a terme per a un client que necessitava posicionar els seus contenidors a Madrid en menys de 24 hores des de l’arribada del vaixell a Barcelona. Gràcies al treball conjunt dels diferents actors implicats, aquest repte s’ha aconseguit.

La terminal BEST està dotada d’una de les terminals ferroviàries més grans dins d’una terminal marítima a tota la Mediterrània, amb 8 vies d’ample mixt (ibèric i UIC) de 750 m. cadascuna.

Actualment, la instal·lació ferroviària dóna servei a una àmplia zona d’influència que abasta un radi de 600 km al voltant de Barcelona.

Fecha del Taller: