Barcelona compta amb un espai per a emprenedors del sector digital i start-ups

El nou espai Pier 01, ubicat al Palau de Mar, compta amb 10.000 metres quadrats destinats a acollir a més de 1.000 emprenedors del sector digital, més de 80 start-ups i a altres organitzacions locals i internacionals.

El Pier 01 és també la seu del Barcelona Tech City, una associació d’impuls privat que reuneix tots els integrants de l’ecosistema del negoci digital i tecnològic presents a la ciutat. Aquest sector suma una facturació superior als 6.000 milions d’euros i una ocupació de 10.000 llocs de treball.

Barcelona Tech City, entitat impulsora del projecte presidida per l’emprenedor Miguel Vicente, integra fundadors d’empreses digitals i tecnològiques, gestors d’empreses de capital risc i directius de multinacionals del sector a Barcelona. Barcelona Tech City organitzarà al Pier01 un programa d’activitats relacionat amb el món de les start-ups i l’emprenedoria, com trobades amb inversors, que estarà obert a totes les empreses i emprenedors de la ciutat.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, està present al Pier 01 amb un espai físic des d’on impulsarà la dinamització de les start-ups. D’aquesta manera, un equip d’ACCIÓ treballarà des del Pier 01 per difondre les seves iniciatives de suport a l’emprenedoria, atraure la presència d’start-ups estrangeres a Barcelona, impulsar la visita de delegacions empresarials d’altres països i participar en projectes singulars impulsats per Barcelona Tech City.

La posada en marxa del Pier01, un projecte de lideratge privat, és un element més que consolida Barcelona com un dels ecosistemes d’emprenedoria més actius, pròspers i reconeguts a nivell internacional. L’edifici serà una visita obligada per a inversors estrangers i un centre de networking de l’ecosistema emprenedor.

Barcelona figura a diversos rànquings en el TOP 5 de ciutats per a start-ups, juntament amb Londres, París, Berlín i Amsterdam. El Pier01 contribueix a posar de relleu la rellevància del sector digital i de les TIC a Barcelona i a Catalunya. D’entre les empreses que han escollit ubicar-se en aquest emplaçament, hi ha BeRepublic, BeAdgency, Corner Job, 101 Startups, Capital Cell, Geenapp, ByHours, Tiendeo o LetGo. També acollirà incubadores i acceleradores d’start-ups com Antai Venture Builders, Nuclio,i Conector.

Fecha del Taller: