Barcelona-Catalunya Centre Logístic s’adhereix a l’Alianza per a la FP Dual

Pere Navarro, president de Barcelona-Catalunya Centri Logístic, al costat de Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, han tancat avui l’adhesió de la institució a l’Alianza per a la Formació Professional Dual. A l’acte també han assistit Santiago Bassols, director general de BCL; Marc de Semir, director de comunicació de la Fundació Bertelsmann; Enric Borràs i Carlota Torrens, assessors tècnics de l’ Alianza per la FP Dual.

L’Alianza és una xarxa estatal d’empreses, centres educatius i institucions que té com a objectiu impulsar la Formació Professional Dual a Espanya. Va néixer en 2015 de la mà de la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya i actualment té més de 1.200 membres adherits. Així doncs, l’Alianza és l’aposta per un nou sistema d’aprenentatge capaç de contribuir a que més joves espanyols accedeixin al mercat de treball i a que disminueixi l’elevada taxa de desocupació juvenil.

Arran de l’adhesió a l’Alianza, Barcelona-Catalunya Centre Logístic té com a objectiu impulsar el desenvolupament de la FP Dual en el sector logístic català, amb la creació de programes adaptats al sector. Així mateix, BCL està treballant en la posada en marxa d’una plataforma de formació i ocupació en el sector de la logística que inclourà informació sobre les diverses activitats formatives que existeixen, a més d’informació sobre l’oferta i la demanda d’ocupació. L’objectiu d’aquesta plataforma és facilitar l’accés integrat a la informació per al sector empresarial de la logística demandant d’ocupació.

“Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) té com a prioritat potenciar la competitivitat i la promoció del nostre territori com a plataforma logística de referència del Mediterrani i del Sud d’Europa. Acords com el que acabem de subscriure amb l’Alianza per a la Formació Professional Dual contribueixen sens dubte a aconseguir aquest objectiu”, ha explicat el president de BCL, Pere Navarro.

Per part seva, Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, ha posat en valor el treball de BCL i el seu compromís amb l’FP Dual. A més, ha afirmat que “és essencial la implicació de les institucions que representen un sector concret en l’impuls del model dual ja que són les que puguin animar i donar suport a les petites i mitjanes empreses perquè puguin iniciar projectes”.

Sobre l’Alianza para la FP Dual

L’Alianza per a la Formació Professional Dual és una xarxa estatal formada per més 1.200 empreses, centres educatius, associacions i institucions compromeses amb el desenvolupament de la FP Dual a Espanya, impulsada per la Fundació Bertelsmann, conjuntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya. La iniciativa pretén aglutinar les millors iniciatives i experiències que s’estan duent a terme perquè conflueixin, es retroalimentin i s’estenguin a més empreses, centres i institucions del nostre país.

www.alianzafpdual.es

Sobre Barcelona-Catalunya Centre Logístic

BCL treballa per a la millora de la competitivitat i la promoció de Catalunya com a plataforma logística euromediterrània. Està integrada per les principals empreses privades i públiques del sector logístic i per associacions professionals, entitats dedicades a la formació i la innovació, així com altres organismes i institucions de recerca i desenvolupament industrial, econòmic i logístic. BCL, a través dels seus diferents comitès, és un fòrum d’anàlisi, debat i reflexió dels professionals sobre el present i el futur del sector logístic de Catalunya.

Fecha del Taller: