Aena Ventures finalitza el programa d’acceleració amb un Demo Day on les startups han presentat les seves iniciatives

El procés d’acceleració d’Aena Ventures ha arribat a la seva etapa final amb la celebració del Demo Day a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Després de sis mesos de treball, les cinc startups seleccionades han tingut l’oportunitat de presentar les seves iniciatives al Comitè de Direcció d’Aena, davant del qual han demostrat la viabilitat de les seves idees a l’entorn aeroportuari.

Durant tot el procés, les empreses emprenedores han estat tutelades per mentors i Innovation Managers d’Aena, coneixedors i especialistes del sector aeroportuari, per donar forma a les seves idees, atenent els cinc reptes plantejats a la convocatòria: comunicació amb el passatger, sostenibilitat als aeroports, experiència del passatger, tractament d’equipatges i desplaçament a l’aeroport.

Un cop realitzada la valoració de les propostes de cada una de les startups, els pilots d’èxit podran optar a un contracte amb Aena de fins a 2 milions d’euros, per desplegar el projecte complet a tota l’estructura de la companyia.

Solucions intel·ligents per millorar l’experiència del client

Les startups que han format part d’Aena Ventures han treballat amb l’objectiu d’assolir solucions intel·ligents per millorar l’experiència del client i impulsar iniciatives que desenvolupin tecnologies disruptives de manera innovadora, sostenible i eficient, per donar solucions als desafiaments actuals i de futur a que afronta el sector del transport aeri.

Airbot va engegar una app de conversa per donar resposta als dubtes dels passatgers a l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Un agent automàtic multilingüe, castellà, català i anglès que es va incorporar a la web i l’App d’Aena.

Carwatt, va dur a terme un projecte lligat a la descarbonització en la mobilitat als aeroports, amb la conversió de vehicles dièsel de combustió a vehicles totalment elèctrics, emprant amb aquesta finalitat bateries i components reutilitzables.

Chinespain va llançar “Hi China!”, una app adreçada al passatger xinès, amb tota la informació d’interès en el seu idioma sobre els aeroports de Barcelona i Madrid; reserva en línia i pagament a través de les seves plataformes (Wechat i Alipay).

“Equipatge en conjunt” va ser el projecte presentat per Dubz. Un servei de recollida d’equipatge al punt indicat per l’usuari, a la ciutat de Barcelona, check-in i facturació inclòs. L’única missió del passatger: retirar-lo a la destinació final.

I, finalment, l’empresa Meep va desenvolupar “Meep Barcelona by Aena”. Es tracta del primer MaaS (Mobility as a Service) que connecta la mobilitat d’una ciutat gràcies a la integració de diferents mitjans de transport en una mateixa plataforma, amb el guiat indoor dins de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, més la informació actualitzada dels vols.

En aquesta primera edició d’Aena Ventures, es van presentar un total de 254 projectes de 33 nacionalitats diferents, de les quals un 55% de les propostes van ser internacionals.

Fecha del Taller: