Aena segueix impulsant la càrrega a l’Aeroport Barcelona-El Prat licitant una nau de 3.300 m2 a primera línia

Aena ha aprovat una nova licitació a la zona de càrrega de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat amb l’objectiu de continuar impulsant el transport de mercaderies a aquest aeroport i poder continuar responent a la forta demanda del sector.

En concret, el gestor aeroportuari ha licitat l’arrendament d’una nau de càrrega amb superfícies annexes destinada a l’activitat de handling o autohandling de mercaderies, emmagatzematge, transport i distribució. La nau licitada disposa d’una superfície de 3.367,16 m2 i està situada a primera línia de la zona de càrrega de l’aeroport. La licitació contempla una durada de contracte de 10 anys i una renda mensual per al 2025 de 58.495,85€, amb data d’inici el 31 de maig del 2025.

Aena avança, així, en una de les àrees de negoci incloses al seu Pla Estratègic (2022-2026), les anomenades Ciutats Aeroportuàries, amb el desenvolupament dinàmic dels terrenys adjacents als aeroports i una gestió flexible que s’adapta a les necessitats d’aquestes infraestructures i del mercat en cada moment per obtenir el valor més gran d’uns actius d’alta qualitat.

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat té, a més, altres projectes en execució que permetran incrementar l’activitat logística. DHL va iniciar el 2023 la construcció de la nova nau de càrrega a l’aeroport, amb una superfície d’uns 10.000m2 en una parcel·la de 28.500m2, on situarà el seu nou hub logístic a Barcelona i que preveu que entri en funcionament el primer trimestre de 2025.

Així mateix, IAS Handling s’ha adjudicat recentment una nau amb una edificabilitat total de 2.797,20 m2, que permetrà desenvolupar una terminal multifuncional de càrrega, naus amb oficines o àrees de maniobra per a handling.

Dins aquest marc estratègic, Aena també va donar a conèixer a la darrera edició del Saló Internacional de la Logística (SIL) un altre nou projecte de desenvolupament logístic a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. El gestor aeroportuari prepara la licitació per llançar al mercat 5 hectàrees al centre de càrrega de la Ciutat Aeroportuària de l’aeroport. La promoció d’aquesta parcel·la es desenvolupa dins de la normativa urbanística actual, mentre que per desenvolupar altres zones de l’entorn aeroportuari a Barcelona són necessàries modificacions administratives per part de les administracions locals.

Xifres de rècord en el transport de mercaderies

El trànsit aeri de mercaderies viu un moment àlgid que s’ha traduït en un creixement notable els últims anys, amb un increment mitjana anual del 5,3% entre el 2015 i el 2023. L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat registra ja xifres de rècord en el volum de trànsit de mercaderies mensuals. Al mes de maig es van transportar 15.805 tones de mercaderia, una xifra que suposa un 17,1% més que el maig del 2023. Entre el gener i el maig s’han registrat 74.362 tones, un 20% més respecte a l’acumulat del mateix període del 2023 .

Fecha del Taller: