El Port de Barcelona reforça l’aliança amb Tech Barcelona amb una presència activa al Tech Spirit Barcelona 2023

El Port de Barcelona estarà present al Tech Spirit Barcelona 2023, esdeveniment liderat per Tech Barcelona que tindrà lloc del 12 al 13 de desembre a la Llotja de Mar, un congrés que s’ha consolidat com a referent de la comunitat innovadora, emprenedora i tecnològica local però posant la mirada en l’àmbit global.

Enguany se celebra la quarta edició del Tech Spirit Barcelona i el Port participa activament en un dels dos escenaris de l’esdeveniment, el Tech Barcelona Stage, amb l’objectiu tant de recolzar el treball que el seu aliat, Tech Barcelona, realitza per promoure la innovació al país com de consolidar al recinte portuari i a la seva Comunitat Portuària com un referent en la comunitat innovadora i emprenedora, generant oportunitats de col·laboració i reconeixement més enllà de l’àmbit local.

L’esdeveniment comptarà amb més de 140 ponents, entre els quals destaquen Catalina Grimalt, directora general de la Fundació BCN Port Innovation i Emma Cobos, directora d’innovació de Port de Barcelona, així com destacats noms de l’ecosistema digital i tecnològic, com Avi Meir (TravelPerk), Bernardo Hernández (Solon Ventures), Carlota Pi (Holaluz), Ricardo Macieira (Tools for Humanity), Lina Chong (Target Global), Cristinini & Sara Pastor (Twitch), Carlos Blanco (Encomenda Capital Ventures), Ana Maiques & Giulio Ruffini (Neuroelectrics), Marcel Rafart (Galdana Ventures), Isabel García Frontera (Freenow), Marco Marinucci (Mind The Bridge), Jesús González (BME-SIX), Sarah Drinkwater (Common Magic), Bernardo Kanahuati (Bayer), Màrius Montmany (Rever), Marta Antúnez (Wayra) i Irene Gómez (Keybotic), entre d’altres.

El Port de Barcelona, partner del Tech Spirit Barcelona 2023, tindrà una triple presència al Tech Barcelona Stage. Per una banda, disposarà d’un estand on s’explicarà la proposta de valor de l’espai BlueTechPort. Per una altra, tindrà veu en dues conferències de l’esdeveniment, donant visibilitat als projectes innovadors que s’estan desenvolupant, aspecte essencial en la construcció d’una reputació sòlida en l’ecosistema tecnològic i per atreure l’atenció de possibles col·laboradors, inversors i clients potencials. I en tercer lloc, diversos professionals del Port mantindran una intensa activitat relacional per a l’establiment de valuoses connexions a través de sessions de networking, cercant oportunitats de negoci, associacions estratègiques i col·laboracions que beneficien tant a l’entitat com als seus col·laboradors.

El Port de Barcelona i Tech Barcelona, associació privada sense ànim de lucre que agrupa més de 1.300 emprenedors, startups, inversors i corporacions i vertebra l’ecosistema digital i tecnològic de Barcelona, mantenen una intensa col·laboració que ve de lluny. Un dels projectes més rellevants que ja és una realitat fruit d’aquesta col·laboració és el BlueTechPort, espai d’innovació per a empreses impulsat des del Port de Barcelona i ubicat al Pier 01 de Tech Barcelona que té com a objectiu impulsar la innovació en tots els sectors relacionats amb l’economia blava.

El BlueTechPort creix

El BlueTechPort, inaugurat el passat mes de juliol, té ja ocupat més del 40% del seu espai, amb un total de 13 empreses que operen en els sectors nàutic, marítim, portuari i de mobilitat. Aquestes companyies presents al BlueTechPort abasten una àmplia gamma d’especialitats i enfocaments, des de la implementació de tecnologies innovadores fins a la promoció de la sostenibilitat i la conservació del medi marí. Cadascuna d’elles juga un paper fonamental en la creació d’un ecosistema que fomenta la col·laboració i les sinergies entre les diverses parts interessades.

En aquests moments, el Port de Barcelona està en negociacions amb altres companyies que han expressat el seu interès per instal·lar-se al BlueTechPort, fet que demostra l’interès creixent en l’economia blava i la seva importància per a la innovació i el desenvolupament sostenible en els sectors marítims i portuaris.

Les empreses instal·lades al BlueTechPort gaudeixen de tots els beneficis de que disposen les startups que formen part de l’ecosistema Tech Barcelona i és una mostra més de la xarxa d’aliances sobre la que el Port de Barcelona està construint la seva estratègia d’innovació oberta. Aquest ecosistema innovador configurarà el Blue District, pensat per generar sinergies entre les diferents institucions i empreses presents al Port de Barcelona però alhora obert a atreure empreses i centres de recerca de referència més enllà del recinte portuari.

La ubicació del BlueTechPort al Pier 01 és l’embrió del futur espai que el Port de Barcelona desenvoluparà en els actuals tinglados del moll de Sant Bertran.

Fecha del Taller: