Els ports de Busan i Barcelona donen un pas més en la seva aliança logística

Els ports de Barcelona i Busan (Corea) han realitzat avui un pas important en la seva aliança logística conjunta amb la inauguració de la plataforma logística coreana ubicada en la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona i la signatura de l’acord per a la posada en marxa de la societat que gestionarà i promocionarà aquesta plataforma entre les empreses coreanes.

Els presidents dels ports de Busan i Barcelona, Kang Joon suk i Damià Calvet, han signat un acord per a constituir la societat B2B Logistics Busan & Barcelona hub S.L., que serà l’encarregada de gestionar i promocionar la plataforma logística estable per a empreses coreanes a Barcelona. Aquesta societat, que ja està en funcionament, serà presidida pel vicepresident del Port de Busan, Boo-Won Kang; mentre que la direcció executiva serà ocupada pel cap d’Estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent. L’accionariat de la societat compta amb una participació del 51% del Port de Busan i un 49% del Port de Barcelona.

Les delegacions catalana i coreana, que a més dels directius del Port de Busan ha comptat amb una representació del Ministeri d’Oceans i Pesca, encapçalada per la seva directora adjunta de Planificació Logística i Portuària, Kim Soon-yeon, han inaugurat també el magatzem en el qual operarà aquesta plataforma logística. Les instal·lacions, situades en la ZAL Barcelona i que ocuparan una nau de 8.920 m2, facilitaran el paper del port català com a punt d’entrada dels productes coreans al sud d’Europa i centre de distribució pels mercats espanyol, francès, portuguès i italià. Actualment, dos transitaris coreans amb una important presència internacional i nombroses empreses industrials del país asiàtic han manifestat el seu interès en iniciar les seves operacions a Barcelona.

La plataforma logística completa l’estratègia del Port de Busan a Europa amb un doble punt d’entrada: el Port de Barcelona i el Port de Rotterdam, que compta amb una altra plataforma similar per als tràfics destinats al nord del continent.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha manifestat que “des d’avui Catalunya i Corea estan més a prop. Els ports de Busan i de Barcelona hem posat en marxa una col·laboració per apropar l’economia coreana a Europa a través del nostre port. Ens sentim orgullosos que el Port de Busan, el primer port de Corea, hagi escollit Barcelona com a port del sud d’Europa”.

Calvet ha afegit que “Àsia és el nostre mercat de referència i representa més del 50% de les exportacions i importacions que passen pel Port de Barcelona. L’economia coreana és especialment tecnològica i volem orientar-nos cap a la captació d’aquests tipus de mercaderies”.

Busan és avui dia el sisè port més gran del món i, a banda de ser un dels grans ports d’importació i exportació asiàtics, és conjuntament amb el de Singapur un dels dos principals hubs marítims de transbordament del món.

Fecha del Taller: