“Números 1 en Logística”

Aquest any el SIL celebra la majoria d’edat, ja que va néixer com a Simposi fa 18 anys, el 1998, un any més tard va celebrar la primera edició del Saló, que any rere any ha anat evolucionant de la mà del sector, essent fidel a la seva cita anual de manera ininterrompuda fins a arribar a la seva dissetena edició. En tot aquest temps ens hem reafirmat com el Saló Internacional de logística, transport i manutenció, líder del Sud d’Europa i d’Espanya i el segon d’Europa. Això ha estat possible gràcies a la complicitat i el gran suport rebut de les institucions, fruit de la necessitat que existia de tenir un punt de trobada logístic de nivell nacional i internacional.

El SIL és una plataforma comercial internacional que reuneix al llarg de tres dies l’oferta i la demanda, amb l’objectiu de ser el principal enclavament internacional per als negocis, les relacions comercials d’alt nivell i el coneixement, atraient inversors i compradors de tot el sector de la cadena logística. Un Saló on el networking, els contactes i el coneixement estan més presents que mai a través de la gran oferta comercial que presenten les empreses participants, el major Congrés Internacional del sector a Europa –que compta amb la participació dels professionals més destacats de tots els sectors de la Supply Chain– i les diferents trobades empresarials.

Actualment s’està produint un canvi important en les cadenes de subministrament tradicionals a causa del major dinamisme i complexitat dels mercats i de les seves xarxes logístiques. Estem davant l’era de la logística intel·ligent, per això aquest any al SIL, hem apostat pel concepte Smart i comptarem amb una àrea d’exposició anomenada “SIL Smart Logistics & Mobility”, a més de jornades i conferències específiques dedicades a aquest tema de gran importància per al nostre sector.

Un altre aspecte important del SIL 2015 serà la participació, en una zona d’exposició especial de 1.600 m2, de la Unitat Militar d’Emergències (UME), la unitat més logística de les Forces Armades. Cal recordar que la logística va néixer de les guerres. De fet Napoleó amb una bona logística hagués conquerit Rússia i gràcies a una bona logística l’home va arribar a la lluna. El cas de la Unitat Militar d’Emergències (UME) és molt interessant ja que participa en l’auxili de la població afectada per una catàstrofe, de qualsevol índole (inundacions, incendis, etc.) i hi ha molts països que s’han inspirat en el seu exitós model.

Cal recordar també que dins del SIL se celebra el major Congrés Internacional del sector, amb la celebració de 20 jornades diferents, que engloben els diferents sectors i aspectes que formen part de la cadena de subministrament, amb la participació de més de 230 ponents de reconegut prestigi mundial i la presentació d’un centenar de casos d’èxit. Cal destacar que l’any passat el Congrés Internacional del SIL va reunir més de 3.600 assistents professionals i les previsions indiquen que en l’edició d’enguany se superarà aquesta xifra. En definitiva, el SIL és el punt de trobada anual de tot el sector de la logística que cap professional es pot perdre.

Us espero del 9 a l’11 de juny al SIL 2015!

 

Enrique Lacalle

President del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció

Fecha del Taller: