L’AMB posa en marxa una plataforma web amb cercadors de serveis empresarials i de naus i solars industrial i logístics

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa una plataforma web amb eines per a empresaris, emprenedors i possibles futurs inversors, que inclou un cercador amb prop de 600 serveis per a empreses i un cercador de polígons, naus i solars industrials i logístics de tota la metròpolis.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa una plataforma web amb eines per a empresaris, emprenedors i possibles futurs inversors, uns instruments de caire totalment pràctic que inclouen un potent cercador amb prop de 600 serveis per a empreses i un cercador de polígons, naus i solars industrials de tota la metròpolis. Aquests recursos formen part del programa integral de desenvolupament econòmic “Friendly for Business”, que pretén impulsar la reindustrialització de l’àrea metropolitana, atraure inversió i ocupació i donar suport a les empreses dels 36 municipis que en formen part.

El cercador de serveis, que és públic, obert i gratuït, posa a l’abast dels inversors, dels empresaris i dels emprenedors prop de 600 serveis i recursos de desenvolupament econòmic de les diferents administracions, municipis i institucions que operen al territori de l’AMB. En la seva versió beta, el cercador inclou un total de 599 serveis, 237 de caràcter supramunicipal i 362 de caràcter municipal. En total, hi ha 128 prestadors de serveis, 44 de caràcter supramunicipal i 84 de municipals. Tindrà posicionament SEO mundial –a cercadors– i actualment està disponible en 3 idiomes: català, castellà i anglès.

La segona eina és el cercador de naus i solars industrials, que compta amb informació integral dels 236 polígons industrials de l’àrea metropolitana de Barcelona i recull les ofertes immobiliàries de naus i de sòl industrial i logístic dels 36 municipis metropolitans. Està disponible per a mitjans web i dispositius mòbils, en format d’aplicació mòbil (app). L’app Servei AMB Naus i Solars està disponible per a dispositius mòbils que funcionin amb sistemes operatius Android, de Google; iOS, d’Apple; i Windows Phone OS.

Paral·lelament, l’anàlisi de totes aquestes noves dades, fins ara opaques i fragmentades, permetrà conèixer l’estat i les tendències de la demanda i de l’oferta del mercat.

L’AMB també té en marxa una línia de subvenció de 30 milions d’euros per a la millora d’infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d’activitat econòmica a l’àrea metropolitana.

Sònia Recasens, vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic de l’AMB i segona tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, i Jordi Lahora, Director de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, van presentar recentment aquesta plataforma web.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: