La Plataforma LIVE impulsa l’ús del gas natural vehicular a tota Catalunya

Creada el 2011 per promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona, la Plataforma LIVE amplia enguany el seu radi d’acció a tota Catalunya i incorpora el gas natural vehicular com a tecnologia de promoció.

La Plataforma LIVE, una iniciativa d’entitats publicoprivades per a la promoció de la mobilitat sostenible a Catalunya, xifra que la inversió en aquest sector en els últims dos anys supera els 300 milions d’euros,.

Des de la Plataforma LIVE també destaquen que actualment a Catalunya hi ha 3.958 vehicles elèctrics i 1.244 vehicles de gas natural i que s’ha teixit una de les xarxes de recàrrega ràpida i semi-ràpida més denses d’Europa, amb gairebé 700 punts de recàrrega públics, 19 dels quals són punts de recàrrega ràpida (càrregues de vehicles elèctrics de menys de 30 minuts). D’altra banda, a Catalunya hi ha un total de 27 estacions de gas natural, de les quals 12 són d’ús públic.

Aquestes dades, juntament  amb les inversions realitzades, l’aplicació de polítiques públiques innovadores i els nous serveis que s’estan duent a terme, consoliden la percepció a nivell mundial de Barcelona i Catalunya com a hub internacional del vehicle de baixes emissions..

Barcelona, i per extensió la seva àrea metropolitana, ja va ser inclosa el 2013 en el top 10 de les ciutats mundials on és més favorable desenvolupar iniciatives de mobilitat sostenible i on aquesta tecnologia s’està introduint de forma més sòlida, segons l’últim informe de l’Agència Internacional de l’Energia (EV City Outlook).

LIVE compta amb més de 20 entitats referents en el sector de la mobilitat sostenible i presenta dos nivells de participació: els membres directors i els membres col·laboradors. A nivell director estan presents l’Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), SEAT, Gas Natural Fenosa, ACS, Nissan, Renault i Volkswagen-Audi Espanya. A nivell col·laborador participen RACC, Endesa, Evectra, Circutor, Avancar, Alphabet, Urbaser, Cimalsa, Creafutur, Simon, Calidad Pascual i Car-bus.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: