Els parcs logístics de Saba ocupats al 91%

L’ocupació mitjana als parcs logístics de Saba arriba al 91% gràcies a les últimes operacions al PLZF, com la de Molenbergnatie o la d’altres companyies internacionals de primer nivell com Correus, Seur, Supergroup o Decathlon.

Saba va tancar fins a 53 contractes amb nous clients durant 2014, que representen aproximadament 158.500 m2 llogats. De la mateixa manera, el passat exercici, 23 clients van optar per ampliar els seus contractes en durada o superfície per un valor de 86.700 m2. Uns números que han tingut el seu reflex en l’increment de l’ocupació mitjana, que el 2014 s’ha situat en el 85%. I al 2015, l’ocupació arriba al 91%, al tancament del mes d’abril, gràcies principalment a les últimes operacions registrades al Parc Logístic de la Zona Franca (PLZF) de Barcelona.

En aquest sentit, l’operació més rellevant correspon a l’acord aconseguit amb Molenbergnatie, companyia líder en la gestió de la cadena de subministrament per al cafè i el cacau, per llogar una superfície de 19.499 m2 al Parc Logístic de la Zona Franca de Barcelona ( PLZF). Amb aquesta operació, el PLZF arriba a una ocupació del 88%, fet que confirma aquesta infraestructura logística com una de les més rellevants i competitives de Catalunya.

Els parcs logístics que formen part de la xarxa de Saba sumen una superfície bruta aproximada de 620 hectàrees, amb una superfície construïda propera als 800.000 m2. La companyia, present a Espanya, Portugal i França, disposa d’instal·lacions a Barcelona, ​​Sevilla, Àlaba, Lisboa i Tolosa.

Operacions destacades amb nous clients internacionals

En el capítol de noves operacions tancades en 2014 per Saba, destaca l’acord assolit amb Supergroup a la ZAL Tolosa, parc logístic propietat del Consorci de Parcs Logistics (CPL), projecte conjunt de Saba Parcs Logístics i Port de Barcelona. La companyia, líder en la venda i distribució de productes alimentaris i d’impuls al canal minorista de França, va arrendar una nova nau amb una superfície de 6.000 m2.

Aldisca, proveïdor logístic integral, també confio a Saba per arrendar durant cinc anys una superfície de 4.000 m2 al Parc Logístic de la Zona Franca (PLZF) de Barcelona.

Pel que fa a les ampliacions de contracte, destaca la renovació signada per Decathlon i Sevisur, gestora de la ZAL Sevillla, participada per Saba entre d’altres accionistes. L’empresa ocupa una superfície de 30.000 m2 a aquest parc.

Aposta pels projectes de logística urbana

El grup Saba, compromès amb la recerca de solucions per a la millora de la mobilitat a les ciutats, explora contínuament noves possibilitats de negoci que uneixin les divisions d’aparcaments i parcs logístics. En aquest sentit, la companyia estudia iniciatives de logística urbana o microdistribució que tenen en compte el mapa interconnectat actualment vigent. En aquest sentit, participa en dos projectes, a Barcelona i València, de microdistribució urbana mitjançant l’ús de tricicles elèctrics de repartiment.

Font: BCL
Foto: torreal.com

Fecha del Taller: