El transport de mercaderies és un eix d’activitat essencial per Aena

L’Aeroport de Barcelona-el Prat treballa pel desenvolupament de la càrrega aèria i el creixement de l’activitat. En el que portem d’any (fins a l’abril) l’Aeroport ha registrat un increment del 8,7% respecte al mateix període de 2014, en total prop de 36.000 tones, una xifra que confirma el bon moment que viu el sector.

La millora de la competitivitat, la recerca de noves oportunitats de negoci i la millora de la interlocució amb les empreses del sector són alguns dels objectius que trobem en el marc del Pla Estratègic de Desenvolupament de Càrrega elaborat per Aena. En aquest àmbit, la creació del Comitè Facilitador de Càrrega de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, un grup que uneix esforços amb tots els operadors i empreses que participen en la cadena logística del transport aeri de mercaderies, ha estat clau per agilitar i millorar els processos de l’operativa de càrrega a l’Aeroport.

En el desenvolupament de noves oportunitats de negoci i amb la voluntat d’arribar més eficaçment al teixit empresarial, Aena forma part de la Comissió de Càrrega Aèria creada per Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) per a la promoció del transport aeri entre les principals empreses dels sectors estratègics que actualment són el tèxtil, el farmacèutic, els aparells electrònics i mecànics i en la importació, també el del peix i marisc.

Tradicionalment l’Aeroport de Barcelona-El Prat sempre havia estat orientat de forma natural cap a Àsia. Avui en dia, el creixement del comerç exterior ha donat lloc a noves necessitats de connexió addicionals amb el sud-oest d’aquest continent destacant especialment les operacions amb Qatar, Emirats Àrabs i Singapur. En aquest sentit, és important remarcar la tasca de captació de rutes que realitza el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries del qual també formem part.

La tercera línia de treball se centra en atendre la demanda del conjunt d’operadors i dotar-los d’un únic canal de comunicació amb l’aeroport a fi de millorar l’atenció a les empreses del sector i que aquestes se sentin recolzades en el desenvolupament de la seva activitat.

El transport de mercaderies és un eix d’activitat essencial per a Aena, per això, la seva participació en esdeveniments específics del sector, com el Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció és necessària, no només pel seu caràcter internacional, sinó també per l’oportunitat de trobades empresarials que ofereix i per ser el fòrum més important a Espanya, la Mediterrània i el sud d’Europa.

 

Sonia Corrochano

Directora de l’Aeroport de Barcelona-El Prat

Fecha del Taller: