zero2infinity construeix un globus d’heli que portarà material i persones a l’espai

La pime catalana zero2infinity ha rebut finançament de la UE per construir un globus d’heli que permeti portar material, com per exemple satèl·lits, i fins i tot persones a l’espai, de manera que es redueixi no solament les despeses econòmiques sinó també l’impacte ambiental del transport aeroespacial.

José Mariano López-Urdiales, astrofísic i director executiu de ‘zero2infinity’, protagonitza un vídeo de la Comissió Europea on explica com està desenvolupant un sistema de transport espacial innovador.

El vídeo forma part de la sèrie HistòriesUE que commemora els 30 anys de l’adhesió d’Espanya a la Unió Europea amb un seguit d’històries personals protagonitzades per ciutadans i ciutadanes de Catalunya i les Illes Balears.

zero2infinity’es una de les 61 pimes catalanes cofinançades pel programa SME Instrument de la UE, dotat amb 3.000 milions d’euros fins a 2020, que serveix per finançar petites i mitjanes empreses europees que participin en R+D+I i tinguin idees innovadores que es puguin comercialitzar. Aquest programa es troba dins d’Horizon2020, el marc europeu per fomentar la recerca i la inversió en desenvolupament tecnològic i innovació. A Catalunya, des del llançament del programa el 2014, ja se n’han beneficiat 61 empreses.

Els fons europeus que ha rebut zero2infinity li permetran situar a l’espai equips i satèl·lits amb tècniques menys costoses que les actuals i més respectuoses amb el medi ambient. L’objectiu més ambiciós, però, és arribar a transportar-hi persones, de manera que tothom pugui compartir el somni del seu director i fundador, José Mariano López-Urdiales, de “veure la Terra des de l’espai”.

Fecha del Taller: