Yiwu és la ciutat convidada del SIL 2016

La ciutat xinesa de Yiwu, considerada com el centre de producció i distribució de béns més gran del món, serà la ciutat convidada del SIL 2016. Cal destacar que aquesta ciutat xinesa, situada a 300 quilòmetres de Xangai, va registrar l’any 2014 un volum d’importacions i exportacions que va arribar als 21.200 milions d’euros. La participació del Yiwu en la 18a edició del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL), que se celebrarà del 7 al 9 de juny a Fira de Barcelona, suposarà una gran oportunitat per reactivar les relacions comercials bilaterals entre Espanya i la Xina .

Yiwu participarà al SIL 2016 amb un estand de 300 metres quadrats en què estaran presents 13 destacades empreses logístiques de la zona. Yiwu ha aconseguit teixir una eficient xarxa logística a un cost un terç inferior al nivell mitjà nacional de la Xina, el que l’ha portat a convertir-se en un port sec internacional reconegut per Nacions Unides.

El govern xinès ha convertit Yiwu en una ciutat pilot per als negocis, donant-li el caràcter de nova zona de comerç amb una zona de negocis internacionals, activant el tren de la Ruta de la Seda Yiwu-Madrid, un nou port terrestre i una zona de ciència i innovació. Tot i ser una ciutat interior, Yiwu compta amb representants de 18 companyies navilieres i cada any envia 782.000 contenidors a diferents destinacions mundials.

L’activació de l’anomenat “tren de la Ruta de la Seda” permet enviar 1,4 tones de productes de basar per vendre a Espanya en un trajecte de 13.000 quilòmetres que travessa 8 països durant 18 dies, la meitat de temps que requereix un viatge de aquestes característiques per mar. La “Ruta de la Seda” també suposa una magnífica oportunitat per a les empreses espanyoles exportadores de productes agroalimentaris i begudes com vi, pernil i oli d’oliva, ja que són productes molt atractius en el mercat xinès per la seva alta qualitat i el seu preu accessible.

Yiwu manté relacions comercials amb tots els països del món i busca col·laboradors internacionals per desenvolupar noves àrees logístiques que ampliïn el potencial de la seva ciutat com a punt de trobada comercial. Amb aquesta premissa una delegació d’aquesta ciutat xinesa assistirà a l’SIL 2016. Yiwu ja ha mostrat el seu interès per invertir en les principals infraestructures logístiques espanyoles. Sense anar més lluny aquesta ciutat ja ha manifestat el seu interès per les oportunitats logístiques i comercials que plantegen des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el Polígon Mercachina de Badalona, superfície que concentra la major presència comercial de la Xina a Catalunya.

El SIL 2016 ja presenta un 70% d’ocupació de la superfície d’exposició quan encara falten 4 mesos per a la seva celebració, pel que es preveu una edició molt positiva que aquest any sumarà la celebració del Congrés ALACAT 2016.

Fecha del Taller: