Una llançadora ferroviària enllaçarà la ciutat amb l’Aeroport de Barcelona-El Prat

Una llançadora ferroviària connectarà el centre de la ciutat de Barcelona amb les dues terminals de l’Aeroport de Barcelona-El Prat. Aquesta infraestructura, que es començarà a construir aquesta primavera, permetrà que siguin els operadors ferroviaris privats els qui accedeixin a la gestió i explotació d’aquest servei. L’obra es desenvoluparà a través de la col·laboració pública-privada i tindrà un cost d’uns 200 milions d’euros.

Segons estimacions de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el projecte podria ser una realitat entre finals de l’any 2018 i principis del 2019.

La llançadora ferroviària connectarà l’aeroport amb diverses estacions de Metro de Barcelona i, segons un estudi de demanda realitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta nova línia té un potencial nombre d’usuaris que oscil·la entre els 7 i els 9 milions de passatgers anuals. Segons aquest mateix estudi, el ferrocarril passaria a absorbir el 27% de la demanda d’accés a l’aeroport, quan actualment és del 14%.

Fecha del Taller: