Un nou servei connecta dos cops per setmana el Port de Barcelona i TangerMed

El ports de TangerMed (Marroc) i de Barcelona estan connectats des d’avui per un nou servei regular operat per la companyia La Méridionale, pertanyent al grup STEF. El vaixell Pelagos, amb una capacitat per a 2.200 metres lineals de càrrega, que li permet carregar fins a 100 camions i remolcs, opera aquest servei. Salparà de Barcelona els dilluns i els dijous i té un transit time de 34 hores, molt competitiu per a determinats tràfics, com són els de productes frescos.

El servei, consignat a Barcelona i a Tànger per Romeu & Cia, està especialment orientat al transport de plataformes a temperatura controlada, a més de components d’automoció, tèxtil, etc., raó per la qual disposa de 45 connexions reefer a bord, facilitant les importacions de productes hortofrutícoles d’origen marroquí. La Méridionale ha escollit el Port de Barcelona per la seva proximitat i connectivitat al mercat francès i del nord d’Europa a través del mercat de Saint Charles (Perpinyà) i gràcies als serveis intermodals existents a Barcelona.

El Pelagos disposa de cabines per a 270 passatgers, facilitant el transport de plataformes i camions acompanyats i no acompanyats, oferint així als conductors i operadors logístics una alternativa fiable, competitiva i sostenible a la carretera. Cal destacar que aquesta nova línia regular s’ha posat en servei gràcies també als esforços de coordinació dels serveis duaners i paraduaners, que garanteixen un trànsit ràpid, fiable i eficient de les mercaderies a través del Port de Barcelona.

Javier Méndez, SSS & Bulk Manager del Port de Barcelona, ha lliurat avui la mètopa commemorativa a Olivier Canavese, capità del Pelagos, amb motiu de la primera escala d’aquest vaixell a Barcelona.

Fecha del Taller: