Tarragona, primer port de l’Estat en aconseguir el certificat internacional ISO 22320 de Gestió d’Emergències

El Port de Tarragona és el primer port del sistema portuari estatal en aconseguir el certificat de Gestió d’Emergències basat en la norma internacional ISO 22320. La norma és un recull de les millors pràctiques mundials en matèria de gestió integral d’emergències amb l’objectiu d’establir l’ordre i el control organitzacional d’estructures i procediments, presa de decisions, traçabilitat i gestió de la informació.

L’acte de lliurament de la certificació s’ha celebrat avui a la seu Institucional de l’Autoritat Portuària de Tarragona els responsables d’AENOR, empresa certificadora, Ángel Luis Sánchez Cerón, Director Región Mediterráneo, i Esther Rubio Sanchiz, Tècnica de Desenvolupament de Negoci; han lliurat el document acreditatiu al president del Port, Josep M Cruset, al director general, Ramon Ignacio García; i al responsable i coordinador d’emergències, Jesús Teva.

Aquest certificat, obtingut pel Port de Tarragona a principis d’aquest any i amb una validesa fins a l’any 2025, acredita la capacitat del Port per a donar una resposta eficaç i coordinada davant una situació d’emergència, apostant per la millora continua, tal com especifica la norma ISO 22320 de Protecció i Seguretat dels Ciutadans, Gestió d’Emergències. Requisits per a la resposta davant dels incidents. Fet que el posicionen com a primer port de l’Estat en aconseguir la Certificació de Gestió d’Emergències conforme a aquesta norma.

Un sistema d’emergències reforçat

El sistema de gestió d’emergències del Port Tarragona surt reforçat amb aquesta certificació i suposa l’assoliment d’un treball continu de millora de l’eficàcia i de l’eficiència en les actuacions de formació, prevenció i gestió de les emergències. Per una banda, l’organisme tarragoní queda acreditat en el desenvolupament i millora de les seves capacitats en tota mena de respostes davant d’emergències de qualsevol dimensió, ja sigui incident, crisi, interrupció d’activitats, etc. Per altra banda, el Port acredita i estableix processos de gestió d’informació i dades. I finalment, es garanteix una correcta coordinació i cooperació entre diferents cossos de seguretat, així com una gestió eficient dels recursos compartits.

La certificació ISO 22320 significa una garantia i el compromís del Port per la seguretat de les persones, de les infraestructures, de les activitats i de l’entorn.

Fecha del Taller: