Talgo embarca al port de Barcelona el primer tren Adif d’alta velocitat amb destinació a l’Aràbia Saudita

El primer tren d’alta velocitat que unirà la Meca i Medina va ser embarcat al port de Barcelona a bord del vaixell ‘Jolly Quarzo’, de la naviliera Ignacio Messina.

El 12 de desembre el primer tren Talgo amb destinació a Aràbia Saudita va ser embarcat a la terminal Port Nou del port de Barcelona. El ‘Jolly Quarzo’, de la naviliera Ignacio Messina, és el vaixell que va transportar aquest primer comboi compost de 13 vagons i dues locomotores.

El projecte de Talgo, anomenat “l’AVE dels pelegrins”, suposa el disseny, la construcció i el subministrament de 36 trens d’alta velocitat, així com l’operació i el manteniment per un període de 12 anys.

Els trens són del model Talgo 350, amb capacitat per transportar 417 passatgers, i han estat dissenyats per minimitzar la contaminació acústica que origina la resistència de l’aire a gran velocitat. Els combois portaran a més 20.000 pelegrins diàriament entre les ciutats de la Meca i Medina i circularan a una velocitat punta de 300 quilòmetres per hora cobrint un tram de 450 quilòmetres.

Després d’aquest primer embarcament, Talgo enviarà un segon tren complert durant el mes de maig o juny, mentre que la resta de les unitats sortiran del port de Barcelona cap el port saudita de Jeddah a un ritme de dos trens cada tres mesos a partir de setembre o octubre de 2015, ja que el servei està previst que es posi en marxa durant el mes de desembre de 2016. La naviliera Messina també s’ocuparà dels 35 embarcaments següents dels trens Talgo.

 

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: