SwiftAir opera a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell amb vols a Madrid i Palma

SwiftAir comença a operar el 18 de juliol a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell amb vols a Madrid i Palma

L’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell rep ja vols comercials de la companyia SwiftAir. L’agència de viatges de la Seu d’Urgell, Regina, organitza els vols amb aquesta companyia aeronàutica, que ha fletat naus d’Air Europa per fer aquesta combinació cada dissabte, del 18 de juliol al 8 d’agost.

L’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell ha començat així la seva activitat regular com a aeroport comercial, a més de continuar amb les altres activitats que formen part del seu dia a dia, como són els vols comercials puntuals, l’aviació general o l’aviació executiva.

El 4 de juny de 2010, la Generalitat de Catalunya va reobrir la infraestructura com a aeròdrom privat després de renovar les instal·lacions i la pista. Aquesta instal·lació, que havia estat en mans privades, havia tancat les seves portes el 1984. Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l’aeroport té cinc hangars construïts i disposa d’un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus. El mes de gener de 2015, l’aeroport va iniciar la seva etapa com a aeroport comercial, un cop completat el procés per a convertir la instal·lació, fins llavors aeròdrom privat, en aeroport públic i comercial.

La Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en què s’estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l’aeroport, així com en la cerca d’operadors. La gestió i explotació de l’aeroport continua a càrrec de la Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya.

Aeroports de Catalunya treballa seguint les directrius de la Taula Estratègica, constituïda a l’abril del 2011, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de la infraestructura.

Font: BCL
Foto: flickr/ Aero Icarus

Fecha del Taller: