SiOCAST se suma al node d’indústria 4.0 de DFactory Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) segueix endavant en l’impuls de la indústria 4.0 amb la incorporació de SiOCAST al seu ecosistema empresarial al DFactory Barcelona, el node digital per a la indústria del sud d’Europa.

SiOCAST és una filial del grup espanyol Coniex, especialitzat en la fabricació de cautxú de silicona, que amb els seus 35 anys d’experiència s’ha consolidat com un referent en el sector. De fet, SiOCAST va néixer fa 4 anys, gràcies a l’experiència en R+D+I de tota una dècada en un mercat madur i molt consolidat, amb l’objectiu d’experimentar i explorar noves possibilitats per als usos de la silicona industrial. Avui dia, la companyia ja opera en mercats internacionals, en els quals desenvolupa una innovadora tecnologia d’emmotllament per injecció amb cautxú de silicona.

Ara SiOCAST, especialitzada en peces de miniatures, fa un pas endavant i s’instal·la en unes noves oficines situades en les modernes instal·lacions del DFactory, les quals li permetran escalar la seva producció a nivell industrial i crear noves sinergies amb altres organitzacions també presents a l’edifici.

El centre, sostenible i singular, es caracteritza per contribuir a l’impuls de la transformació del marc productiu espanyol i per recolzar a les empreses durant el seu procés de digitalització, fet pel qual promou la creació d’un ecosistema per a atreure talent, tecnologia i inversió. De fet, en la seva curta trajectòria, el DFactory ja compta amb una ocupació del 50%, amb més de 30 companyies i 500 persones treballant en un edifici únic de 17.000 metres quadrats.

“Estem molt satisfets amb la incorporació a DFactory Barcelona de SiOCAST, una companyia amb molt de potencial que esperem que continuï creixent a les nostres instal·lacions, liderant així el mercat i la transformació cap a una nova economia al costat de la resta d’organitzacions presents en aquest ecosistema d’indústria 4.0”, assenyala Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB. “Estem plenament convençuts que el fet de començar a formar part d’un espai d’innovació industrial permetrà a SiOCAST aconseguir el seu principal objectiu: fer de la silicona l’estàndard en els processos d’injecció industrial”, assegura.

Per part seva, Ferran Navarro, CEO i Cofundador de SiOCAST, ha afirmat que “És una nova tecnologia que es troba entre la bugada de resina, la impressió 3D i l’emmotllament per injecció. Permet relocalitzar la producció de peces que abans es feien en altres països, en volums de sèries curtes o mitjanes. Amb l’automatització, podem aconseguir la mateixa productivitat que una màquina d’emmotllament per injecció molt gran, amb l’avantatge que la nostra silicona és realment econòmica, segura i de fabricació local.”.

Fecha del Taller: