SIL 2022 presenta innovacions exclusives i redobla la seva aposta pel networking

El Saló Internacional de la Logística (SIL) de Barcelona, una de les majors fires del món de Logística, Transport, Intralogística, i Supply Chain, i el referent a Espanya, el Mediterrani i Amèrica Llatina, ha iniciat el seu segon dia d’activitat amb la intervenció del president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, qui ha posat en valor les característiques i els beneficis de la planificació logística de la regió: “Ens estem convertint en el punt de connexió entre la capital de Portugal, la d’Espanya i Barcelona. A més, hem sabut aprofitar l’acceleració de la transició energètica que s’està produint a Europa. Actualment el 26% de tot el desenvolupament d’energia sostenible d’Espanya es troba a la nostra comunitat autònoma, a més de comptar amb la major reserva d’aigua del país i una gran disposició de recursos minerals”. Fernández Vara també ha destacat l’oportunitat que “les indústries que s’estableixin a la zona per utilitzar tots els recursos que tenim atreguin persones que desenvolupin els seus plans de vida a la nostra comunitat, combatent l’Espanya buidada”.

SIL 2022 presenta innovacions exclusives i redobla la seva aposta pel networking

El SIL 2022, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), torna amb més de 650 empreses participants i més de 100 novetats que es presenten en exclusiva mundial. Flotes de transport ecològiques i vehicles pensats per augmentar la sostenibilitat en l’última milla; un assistent de veu d’intel·ligència artificial d’última generació per a conductors de vehicles lleugers i pesants per avançar cap a una conducció segura i ecològica, així com una eina d’intel·ligència portuària de mercat per buscar, analitzar, comparar i monitoritzar la congestió portuària a tot el món són algunes de les propostes més innovadores que han donat a conèixer els expositors de forma exclusiva a nivell mundial en aquesta 22ª edició del SIL.

Una de les principals novetats que presenta l’esdeveniment és el Cercle Networking, que enguany es divideix en tres categories: el Cercle Logístic, que reuneix els principals directors de logística i Supply Chain; el Cercle Retailer, que agrupa els experts internacionals més destacats, i el Cercle Start-ups, on els emprenedors i les empreses emergents del sector tenen l’oportunitat de presentar els seus projectes innovadors davant les principals empreses industrials i possibles inversors. Més de 100 decisors de la indústria com Bon Area, BS Electrodomestics, Coca-Cola, Consum, Decathlon, Mercadona, Pepsico, Carburos Metálicos, Roche Diagnostics, Calidad Pascual o Cosmewax, entre d’altres, ja han participat en el Cercle Networking.

Sessions destacades

Una vegada més, el Pavelló 8 del recinte Montjuic-Plaça Espanya de Fira Barcelona ha reunit experts internacionals del sector de la logística i l’e-commerce per presentar les novetats i tendències d’un sector cada vegada més digitalitzat i sostenible, així com els reptes als quals s’enfronten les empreses d’avui i el futur.

Aquest matí, l’Àgora del recinte ha acollit la presentació de CIMALSA sobre l’Observatori de la Logística, en el qual ha analitzat els indicadors més característics i novedosos del 2021 en l’era post COVID en el sector. Així mateix, també s’ha presentat l’ICIL Corporate, el programa de transformació de la Supply Chain des del coneixement expert i les dades dels ponents, Oriol Laporte, Desenvolupament de Negoci de la companyia, i Ignacio Chaparro, Digital Business Manager d’ICIL, els qui han estat els encarregats de dirigir la sessió. Per la seva banda, el Port de Tarragona ha debatut sobre la digitalització i la resiliència en la logística en una sessió a càrrec d’Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta tarda, a les 16h, tindrà lloc la sessió de consellers autonòmics per abordar la gestió dels fons Next Generation per impulsar el sector logístic i, a la nit, se celebrarà la Nit de la Logística, on s’atorgaran quatre premis, entre ells el de millor start-up.

10 empreses finalistes aspiren al premi a la millor start-up

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Salle Technova han destacat 10 empreses emergents entre les 150 propostes que han presentat la seva candidatura a l’Start-up Innovation Hub pel seu potencial i caràcter innovador.

Les iniciatives seleccionades han estat Yopidoya, Sense, Feeder, BeChained, Alterity, Estoko, ClearQuote, Zeemcoin, Gandolapp i Usyncro. Totes elles optaran al premi a la millor start-up que es lliurarà a la Nit de la Logística, que tindrà lloc aquesta nit a les 20h. Així mateix, els projectes seleccionats es publicaran al directori de start-ups del SIL Barcelona com les millors emergents de l’any.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha volgut destacar que “el gran nivell de participació d’expositors i start-ups, així com l’elevada presència internacional reafirmen una vegada més el potencial de SIL com a esdeveniment de referència per al sector a Espanya, Europa i Llatinoamèrica, i des del CZFB ens fa especial il·lusió en aquest retorn després de dos anys d’absència pel context sociosanitari”.

Fecha del Taller: