Saba ven a Merlin Properties els seus parcs logístics

Saba ha tancat un acord amb Merlin Properties per a la venda de Saba Parcs Logístics, societat que ostenta la titularitat o participacions en cinc parcs logístics: Cim Vallès (Barcelona), Lisboa Nord, PLZF (Barcelona), Sevisur (ZAL Sevilla) i Arasur (Àlaba). L’operació, que ja disposa de l’autorització de Competència, està subjecta al compliment de tràmits administratius i es preveu que es formalitzi en les properes setmanes.

La zona d’equipaments del CIM Vallès consta d’un espai de 6 hectàrees especialment dissenyat per al sector logístic i del transport metropolità de Catalunya. De la seva banda, la plataforma Lisboa Nord, amb 100 hectàrees, està ubicada a Vila Franca de Xira, un punt estratègic a tant sols 25 kilòmetres del centre de Lisboa. Compta amb accesos viaris directes a les autopistes A1 (Lisboa-Porto) i A10, que uneix Lisboa amb Espanya. Aixì mateix, disposa d’estació ferroviària en el propi parc i la possibilitat de connexió fluvial.

El Parc Logístic de la Zona Franca (PLZF) de Barcelona està ubicat a l’àrea industrial més extensa i activa del país i una de les més dinàmiques d’Europa. Amb 35,5 hectàrees, disposa d’una àrea logística de més de 130.000 m2 i una de negocis, amb 22.000 m2. Sevisur (ZAL Sevilla) disposa d’una àrea de 54 hectàrees i està situada al mateix Port de Sevilla. Representa un parc logístic multimodal, amb connexions viàries, ferroviària i fluvial. Finalment, a Àlaba s’hi troba Arasur, plataforma industrial i logística de 200 hectàrees situada a l’eix central d’un dels grans nodes de connexió terrestre entre Portugal, el Mediterrani, el nord-oest i el centre d’Espanya amb Europa.

L’operació s’emmarca dins del pla estratègic de Saba de reordenació de la seva cartera d’actius, que li ha permès crear valor i, al mateix temps, créixer en l’activitat d’aparcaments, amb operacions significatives com Adif, Bamsa o CPE. En aquest sentit, des de 2011 Saba ha incrementat el seu número d’aparcaments en més del 80%, fins als 371, i el de places en un 43%, fins les 194.000, amb una inversió acumulada en expansió de 482 milions d’euros.

Saba és un operador industrial de referència en el desenvolupament de solucions en l’àmbit de la mobilitat urbana, especialitzat en la gestió d’aparcaments.

Fecha del Taller: