Raquel Sánchez afirma que les dades avalen la recuperació a Espanya

Aquesta tarda s’ha celebrat la inauguració de la 22a edició del Saló Internacional de la Logística (SIL), una de les majors fires mundials de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain, i el referent a Espanya, el Mediterrani i Amèrica Llatina, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB),  que se celebrarà fins el proper 2 de juny després de dos anys d’absència a causa del context de la pandèmia.

L’acte d’inauguració, que s’ha celebrat a les 17h a la sala Business Transformation Stage, dins del palau 8 al Recinte de Montjuïc-Plaça Espanya de la Fira de Barcelona, ha estat presidit per Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui ha mostrat el seu suport a l’esdeveniment assegurant que “les dades avalen la recuperació a Espanya, potser no al ritme que ens agradaria però és una recuperació robusta i hi ha marge per a l’optimisme”. D’altra banda, la ministra ha recalcat que “el compromís del Govern amb Catalunya és ferm i és la comunitat que més inversió està rebent per part del seu ministeri”. Així mateix, Sánchez ha estat acompanyada per Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, i Guillermo Fernández Vara, president de la Junta d’Extremadura. Així mateix, també ha participat de la inauguració la directora general del CZFB i del SIL, Blanca Sorigué.

Durant l’acte d’inauguració, Jaume Collboni ha volgut posar de relleu que ” tornar a situar Barcelona com a capital de la logística a nivell mundial és una mostra de la vitalitat que té la ciutat”.

Per la seva banda, Pere Navarro ha destacat que “estem molt emocionats de tornar a reunir els principals agents del sector i tornar a veure’ns les cares. La logística sempre ha estat un sector que ha funcionat de forma silenciosa, sense que ningú es preguntés com arriben les coses fins a les botigues, els restaurants o fins a la seva pròpia casa, la pandèmia ha donat un gir de 180 graus a aquesta situació, donant-li visibilitat al pes que té la logística per al correcte funcionament de l’economia i també posant en valor la seva capacitat de transformació per continuar funcionant i adaptar-se a les circumstàncies”.

Pel que fa a Isidre Gavin, ha retret a la ministra “la baixa execució de la inversió a Catalunya”. Respecte als reptes de la logística, ha assenyalat que “només podrà ser si és sostenible i és digital, no hi ha una altra opció”.

Així mateix, Guillermo Fernández Vara, el president de la Junta d’Extremadura, la comunitat autònoma convidada d’enguany, ha manifestat que “estem obstinats a aprofitar els canvis que s’estan generant en els últims anys en el món, que venen de la mà de la logística. El que realment canviarà la vida dels nostres pobles és la connexió de l’eix de l’Atlàntic amb l’eix del Mediterrani”.

Fecha del Taller: