Railgrup i BCL signen un conveni de col·laboració

Railgrup i l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) han signat avui un acord de col·laboració per a intercanviar coneixements en els seus respectius àmbits i impulsar projectes que potenciïn l’ús del transport ferroviari per a millorar la sostenibilitat i competitivitat del sector logístic català.

L’acord, signat pels presidents de BCL, Pere Navarro; i de Railgrup, Enric Ticó, preveu que ambdues organitzacions treballaran conjuntament pel desenvolupament del transport ferroviari de mercaderies. Entre els punts inclosos en aquest conveni destaca la integració dels comitès de Transport Multimodal que tenen en funcionament cada organització i la participació dels respectius membres en les activitats organitzades per l’altra associació. Finalment, preveu l’organització de jornades i esdeveniments específicament dirigits als sector de la logística i el transport.

Associacions complementàries

BCL i Railgrup són associacions complementàries que tenen el desenvolupament del transport intermodal de mercaderies basat en l’ús del ferrocarril com un dels seus principals objectius estratègics. En aquest sentit, BCL ha elaborat el Manifest per impulsar a curt termini el transport ferroviari de mercaderies, un document que planteja sis propostes de millora fàcilment executables que han de facilitar el desenvolupament de serveis ferroviaris eficients i competitius que donin resposta a les necessitats intermodals i de transport de les empreses catalanes.

BCL treballa per a la millora de la competitivitat i la promoció de Catalunya com a plataforma logística euromediterrània. Està integrada per les principals empreses privades i públiques del sector logístic i per associacions professionals, entitats dedicades a la formació i a la innovació, així com altres organismes i institucions d’investigació i desenvolupament industrial, econòmic i logístic. BCL, a través dels seus diferents comitès,és un fòrum d’anàlisi, debat i reflexió dels professionals sobre el present i el futur del sector logístic de Catalunya.

Railgrup, establert el 2002 amb l’objectiu principal de la millora de competitivitatde la mobilitat ferroviària, és el clúster en mobilitat Ferroviària líder en tecnologies i innovació que capitalitza el coneixement, l’experiència i els projectes de més de 85 empreses del sector. L’objectiu principal del Railgrupés promoure una millora de la competitivitat i de les oportunitats de negocidels seus associats, partint de la cooperació tecnològica i la creació de marca tecnològica.

Fecha del Taller: