Puig, Project 44, Usyncro i Hutchison Port Best, premiades a La Nit de la Logística del SIL

En el context de la celebració de la 22a edició del SIL, organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha tingut lloc la Nit de la Logística, el gran sopar de gala del sector celebrada en el Museu Marítim de Barcelona que ha comptat amb l’assistència de 600 representants del sector i institucions. Durant aquesta, s’ha fet lliurament dels Premis SIL en les categories Millor Innovació, Sostenibilitat, Millor Start-up i ODS 5 en el sector logístic, un acte presidit per la Delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugenia Gay, acompanyada per Roger Torrent, conseller d’empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Montse Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, i Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB).

Amb motiu del lliurament dels guardons, Pere Navarro ha destacat que “ara la logística té més visibilitat i reconeixement social. Aquesta és una gran oportunitat. Podem i hem d’aprofitar aquest moment per a impulsar i projectar a aquest sector, que és una peça clau en la nostra economia i que és sens dubte un dels quals està movent amb més força el mercat laboral i la captació d’inversió”.

Premi SIL a la Millor Innovació

Un jurat format per 14 periodistes especialitzats en logística ha atorgat el premi a la Millor Innovació a la solució d’intel·ligència portuària de Project 44.

Es tracta d’una eina d’intel·ligència de mercat que serveix per a buscar, analitzar, comparar i monitorar la congestió portuària a tot el món. En aquest sentit, Port Intel ofereix intel·ligència global, precisa i en temps real sobre l’activitat portuària i d’embarcacions perquè els professionals de la cadena de subministrament puguin planificar de manera proactiva, respondre a les excepcions i complir amb les expectatives dels clients. Judith Planella, Màrqueting Manager, Southern Europe, i Miriam Ribas, Sènior Strategic Account Director de Project 44 van ser les encarregades de recollir el premi de les mans de Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB).

Premi SIL a la Sostenibilitat

El guardó en matèria de sostenibilitat ha estat lliurat a Hutchison Port Best, una de les terminals de contenidors més modernes i que ofereix al mercat un dels majors ràtios de productivitat del món. Guillermo Belcastro, CEO de Hutchison Ports Best, va ser l’encarregat de rebre aquest guardó.

La terminal ha estat premiada a causa de la seva estratègia de sostenibilitat, alineada amb els ODS de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i que contribueix especialment a 12 dels 17 objectius. En aquest sentit, la companyia ha estat una de les Unitats de Negoci clau en aquest procés, amb l’objectiu de mantenir i reforçar la seva posició com a referència en termes de sostenibilitat per a la logística i el negoci de contenidors en el sud d’Europa. Així mateix, està posicionada com un referent en sostenibilitat mediambiental dins de les terminals del grup Hutchison Ports, gràcies al seu model operatiu semiautomatitzat, basat principalment en grues elèctriques. Va recollir el premi Guillermo Belcastro, CEO de Hutchison Ports Best de les mans de la delegada del Govern a Espanya, Mª Eugenia Gay.

Premi SIL a la Millor Start-Up

La Start-up que ha resultat guanyadora en aquesta categoria ha estat Usyncro, una eina logística del futur, pel fet que simplifica la gestió dels enviaments sincronitzant a implicats, transaccions i documents en un mateix lloc. Una solució en el núvol que permet digitalitzar els enviaments de manera accessible, col·laborativa, eficient, transparent, útil i a mesura. Cristina Martín, CEO de Usyncro va rebre el premi que va ser lliurat per la Regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Montse Ballarín.

Premi SIL al Talent Femení

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha creat aquest premi per a donar visibilitat al paper de la dona dins d’un sector molt masculinitzat.

Sota aquest context, ha estat premiada Maria Enrech Vidal, directora de planificació del subministrament global de Puig, per promoure una logística responsable, establerta d’acord amb els millors estàndards professionals.

En aquest sentit, Enrech ha destacat per la seva labor a aconseguir tenir la xarxa logística més sostenible del sector de la bellesa gràcies a la col·laboració i al compromís dels seus socis estratègics. Els 3 plans d’acció principals en els quals ha basat aquesta col·laboració i compromís són: desenvolupar magatzems verds (a través del subministrament d’energia renovable, utilitzant materials d’embalatge reciclables i la descarbonització dels transports), promoure la utilització de combustibles nets i afavorir l’intercanvi entre actors de la logística.

La mateixa María Enrech Vidal va recollir el premi de mans del Conseller d’empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent.

Fecha del Taller: