Primer tren de productes agroalimentaris des del port de Tarragona a Aragó

S’ha posat en marxa el primer servei en tren per al transport de productes agroalimentaris des del Port de Tarragona a la Terminal Intermodal de Monzón (Aragó). Concretament 10 vagons amb 500 tones de blat s’han carregat a les instal·lacions de SITASA al Port de Tarragona en aquest primer servei, que es convertirà en regular.

Amb aquesta primera circulació, el Port de Tarragona aposta pel ferrocarril com a mitjà de transport per al tràfic de productes agroalimentaris per a abaratir costos en el transport, ser més competitius i generar una logística flexible. Aquest servei obre les portes a nous tràfics ferroviaris amb aquesta zona aragonesa, que forma part del hinterland (zona d’influència) natural del Port de Tarragona.

La Terminal Intermodal de Monzón està treballant des d’inici d’any amb el Port de Tarragona per tal d’ampliar la seva activitat en transport de contenidors. El grup SAMCA, al que pertany, ha manifestat el seu interès en el recolzament del desenvolupament de la industria de la zona, i prova d’això és aquest primer servei de tren amb origen el Port de Tarragona. La infraestructura portuària tarragonina és la principal via d’entrada dels productes agroalimentaris distribuïts a Catalunya i Aragó.

Les relacions comercials entre el Port de Tarragona i Aragó son molt estretes. A través de la instal·lació portuària s’importen cereals, carbó, pasta de paper i productes refinats que són transportats per a l’ús de les empreses aragoneses. I paral·lelament, el Port de Tarragona és la infraestructura que utilitzen aquestes empreses per a l’exportació de productes siderúrgics, vehicles, animals vius, fruita en contenidor i mercaderia general en contenidor.

Fecha del Taller: