Ports promou les energies renovables instl·lant plaques solars al port de Vilanova i la Geltrú

Les oficines del port de Vilanova i la Geltrú s’han convertit en un edifici autosuficient energèticament que es produeix l’energia elèctrica, amb la col·locació de 56 plaques solars a la coberta. Uns mòduls que, a la vegada, produiran energia per al punt de recàrrega de vehicles elèctrics del port, ubicat a l’aparcament de l’edifici. Aquestes plaques fotovoltaiques han tingut un cost de 20.000 euros i s’han instal·lat en una setmana.

El nou camp de plaques fotovoltaiques té una potència de 20 kW per generar una potència 32 MWh/any d’energia renovable que implica deixar d’emetre més de 6,2 tones de CO2 a l’atmosfera cada any.

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics

El port de Vilanova i la Geltrú disposa des de l’estiu passat d’un punt de recàrrega ràpida, que permet la càrrega simultània de dos vehicles tant amb corrent continu com altern, amb una potència de fins a 50 kW. El temps estimat de càrrega d’un automòbil és de 15 a 20 minuts, segons la bateria del vehicle.

Aquest equipament, que ara s’abastirà amb l’energia renovable, contribueix a la transformació del model de mobilitat i ajuda a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació acústica, per afavorir la mobilitat neta i eficient entre els usuaris.

L’actuació feta per Ports de la Generalitat s’emmarca en l’aposta del Govern pel medi ambient i per les fonts d’energia renovables. El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha posat en valor la col·locació d’aquests mòduls fotovoltaics al port de Vilanova i la Geltrú. “Suposa una reducció de 6,2 tones d’emissions de CO2 per any a l’atmosfera, en benefici del medi ambient i del clima”. “Treballem i continuarem treballant amb la instal·lació d’equipaments que produeixin energies netes i impulsin la mobilitat sostenible als ports, per ajudar a mitigar el canvi climàtic”, ha afegit Gómez.

Fecha del Taller: