Ports de la Generalitat promou el port industrial d’Alcanar per captar noves mercaderies

Ports de la Generalitat ha fet una aposta estratègica per impulsar l’activitat comercial dels ports de gestió directa com ara, Palamós (Baix Empordà), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià), i de gestió indirecta com el port d’Alcanar (Montsià), l’únic port industrial de Catalunya on l’empresa cimentera Cemex opera la seva línia de productes. Un port que també té un moll obert a qualsevol tràfic de mercaderies. L’objectiu de la campanya de promoció és incrementar les línies d’exportació i importació de productes, generar llocs de treball, incrementar el creixement econòmic dels nuclis urbans on es troben els ports i els seus entorns.

Port industrial de Catalunya

El port industrial d’Alcanar està molt ben posicionat en el sector després de la feina feta per Cemex al llarg d’aquests anys. Amb aquest potencial, l’Administració portuària vol impulsar el moll número 2, un moll obert a l’operativa de mercaderies que també forma part de l’aposta estratègica de promoció.

La campanya  de promoció ha implicat participar a les principals fires de càrrega, logística i project cargo d’Europa a Alemanya, Regne Unit i Barcelona. En una segona fase, la campanya s’adreçarà als operadors logístics i marítims, les empreses, les institucions i el mercat internacional.

El port d’Alcanar té potencial perquè és una instal·lació amb un calat de 12 metres de profunditat, on treballen grans vaixells mercants; un moll de 320 metres de longitud obert a mercaderia general, sòlids a granel i project cargo; i una zona d’emmagatzematge descoberta per a mercaderia de 15.000 metres quadrats de superfície.

Fecha del Taller: