PORTIC Barcelona integra el seu sistema amb la plataforma TradeLens per dotar amb més transparència i seguretat a la cadena logística

PORTIC, el port community system (PCS) de la Comunitat Portuària de Barcelona, ha anunciat la seva integració amb TradeLens, la plataforma logística digital basada en tecnologia blockchain desenvolupada conjuntament per A.P. Moller-Maersk (MAERSKb.CO) i IBM (NYSE: IBM). Aquesta integració suposa l’intercanvi d’informació en temps real per facilitar més detall de les operacions de càrrega i descàrrega que es produeixen a les instal·lacions del Port de Barcelona, donant així més transparència a la cadena logística.

L’any passat es van moure prop de 3 milions de contenidors al Port de Barcelona. Moltes de les 500 empreses que formen part de la Comunitat Portuària de Barcelona treballen amb el sistema PORTIC, que gestiona telemàticament més de 31 milions d’intercanvis documentals a l’any. A partir de la integració que avui s’anuncia, els serveis de PORTIC i TradeLens es retroalimenten, oferint una millor qualitat de la informació en temps real, amb dades com la sortida o arribada efectiva del vaixell al port d’origen o destinació<A[destinació|destí]>, entre d’altres. Aquest intercanvi d’informació suposa una digitalització més gran<A[gran|important]>, transparència i seguretat en les operacions, la qual cosa possibilita realitzar unes previsions més precises i, amb això, oferir un millor servei als clients.

El procés d’integració entre la plataforma de PORTIC i TradeLens ha estat ràpid i senzill gràcies a la solució tècnica de comunicació i al personal tècnic d’ambdues companyies, que compten amb un ampli coneixement del negoci. PORTIC és el primer i únic PCS d’Espanya que està integrat amb la plataforma TradaLens, consolidant l’estratègia del Port de Barcelona i de la seva Comunitat Portuària per continuar avançant com a smartport.

“PORTIC Barcelona i TradeLens han desenvolupat una aliança on ambdues entitats es beneficien intercanviant informació de forma autoritzada per les navilieres. Amb aquesta aliança, ambdues empreses complementen mútuament els seus serveis, dotant-los de més informació i incorporant nous filtres sobre la informació que redunden en la qualitat de les dades. El model tecnològic fet servir permet una comunicació immediata dels esdeveniments i fites de la cadena de transport, sent aquest un aspecte diferencial amb altres models d’integració ja existents en el PCS de la Comunitat Portuària de Barcelona”, assegura Javier Gallardo, director de PORTIC.

TradeLens és una plataforma industrial oberta i neutral recolzada per la tecnologia blockchain. Aquesta plataforma promou l’intercanvi d’informació eficient, transparent i segur. Llançat el 2018, l’ecosistema de TradeLens inclou ara integracions directes amb més de 300 organitzacions, estenent-se a més de 10 transportistes marítims i incloent dades de més de 600 ports i terminals. Ja ha rastrejat més de 35 milions d’enviaments<A[enviaments|trameses]> de contenidors, prop de 2.000 milions d’esdeveniments i aproximadament 16 milions de documents publicats. En concret a Espanya, formen part de TradeLens els ports de Barcelona, Algesires, Bilbao i València, l’empresa de transport marítim Boluda Lines i, ara, l’empresa de logística Grup Carreres.

Fecha del Taller: