Port Tarragona creix un 23% durant el mes d’abril

El Port de Tarragona va viure un mes d’abril de rècord creixen un 23,5% respecte el mateix mes de l’any anterior movent un total 2,98 milions de tones en els seus molls. En l’acumulat del quadrimestre les xifres també van marcar una tendència positiva amb un creixement del 3,9% respecte al 2021 i 10,37 milions de tones mogudes.

Les dades registrades durant l’abril son les segones millors de la sèries històrica per aquest mes al Port Tarragona. Les 2,98 milions de tones mogudes aquest abril només han estat superades per l’abril de 2018 quan es van moure 3,04 milions de tones.

Els sòlids a lloure encapçalen el creixement

El sòlids a lloure han aconseguit el seu rècord de moviment durant el mes d’abril, convertint- se en el grup que més ha crescut, registrant un increment del 102,8% respecte el 2021 i amb 984.331 tones mogudes. Dins d’aquest grup destaquen els rècords dels productes químics i els cereals i farines que han aconseguit les millors xifres de la seva sèrie històrica.

En l’acumulat, els sòlids a lloure registren un creixement del 21,5% i 2,90 milions de tones mogudes des de principis d’any. Les dades registrades en productes agroalimentaris demostren la capacitat d’adaptació del mercat diversificant els països d’origen d’aquestes mercaderies davant de situacions complexes com l’actual. Al Port de Tarragona ha arribat moresc procedent d’Ucraïna, blat de Bulgària, Lituània i Letònia o moresc d’EEUU i Romania.

Tendència a l’alça de la Carga General

La càrrega general continua amb la seva tendència a l’alça amb un creixement acumulat del 24% fins al mes d’abril. En aquest grup hi ha un clar augment en el moviment de TEU (contenidors) que en el primer quadrimestre de l’any ha estat d’un 144,7% amb 37.029 unitats mogudes. El tràfic de vehicles també ha aconseguit registrar dades positives amb 57.801 unitats mogudes en els molls de Galícia i Cantàbria durant els primers quatre mesos de l’any que han suposat un creixement 11,3%.

Els líquids a doll continuen liderant les xifres absolutes amb 6,52 milions de tones mogudes en el primer quadrimestre de l’any. Durant el mes d’abril van créixer els tràfics d’aquest grup en 1,5% amb els químics i els derivats del petroli com a mercaderies líders.

Fecha del Taller: